Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Jonge auteurs lanceren thriller

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op een cruiseschip. Hun boek is nu te koop via diverse kanalen en heeft niet alleen hun taalvaardigheid vergroot, maar ook hun creativiteit gestimuleerd.

Op het Elzendaalcollege in Gennep bruist het van creativiteit en spanning nu leerlingen van 3 havo/vwo gezamenlijk hun eigen thriller hebben geschreven. Het boek, getiteld Het mysterie van de Phantom of the sea, belooft een intrigerend verhaal te zijn dat zich afspeelt op een cruiseschip.

 

Het idee voor dit project ontstond uit de wens om de leerlingen op een creatieve manier bezig te laten zijn met taal. Céleste Fouarge, docent Nederlands en initiatiefneemster van het project, deelt enthousiast haar ervaringen.

 

“We hebben samen de verhaallijn bedacht en elke les werd er weer iets toegevoegd of aangepast. Het was fantastisch om te zien hoe betrokken de leerlingen waren en hoe ze zich hebben ontwikkeld in hun schrijfvaardigheden.”

 

Het boek, dat momenteel verkrijgbaar is, heeft niet alleen bijgedragen aan de taalontwikkeling van de leerlingen, maar heeft hen ook trots gemaakt op hun gezamenlijke prestatie. Céleste benadrukt het belang van dit soort projecten voor het onderwijs:

 

“Het stimuleert niet alleen de taalvaardigheid, maar ook de samenwerking en creativiteit van de leerlingen.”

 

De docent hoopt ook andere scholen te inspireren met dit project:

 

“Het is geweldig om te zien hoe trots de leerlingen zijn op hun werk. Hopelijk kunnen we andere scholen aanmoedigen om op een vergelijkbare manier creatief aan de slag te gaan met taal.”

 

Thriller

 

Ervaar de spanning en mysterie van een cruiseschip waarop de zesde dag alles verandert. Wat gebeurde er op die kille, mistige dag? Waarom verdween het schip spoorloos na deze mysterieuze gebeurtenissen?

 

Duik in dit meeslepende verhaal vol intrige en onverwachte wendingen. Durf jij de waarheid te achterhalen? Lees Het mysterie van de Phantom of the sea en laat je meevoeren door een wereld van geheimen en onopgeloste raadsels.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Het Maasheggen-project in Noord-Limburg vordert goed. Er is een nieuwe projectleider, vergunningen worden aangevraagd en er zijn al kilometers heggen aangelegd. Ondanks enkele vertragingen...

Gemeente Gennep

De gemeente Gennep onderzoekt mogelijkheden voor een Islamitische begraafplaats met eeuwigdurende grafrust, maar stelt momenteel geen actieve stappen in die richting. Andere gemeenten hebben...

Gemeente Gennep

Dit artikel op Gennep.News belicht de impact van gemeentelijke riooloverstorten op de waterkwaliteit in Gennep, in het licht van Europese richtlijnen. Het benoemt tevens...

Gennep

In zorgcentrum Norbertushof in Gennep heerst fietskoorts. Bewoners doen fanatiek mee aan de Tour de Norbertushof, fietsen dagelijks en werken aan hun conditie. De...