Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space

JongNL en L1 steunen Voedselbank

De Limburgse televisiezender L1 organiseert van 5 tot en met 13 december een inzamelingsactie voor de Limburgse Voedselbank. JongNL Gennep voelt zich maatschappelijk betrokken en helpt mee.

 

 

Voedselbank

 

 

De voedselbank in Venray is in 2005 ontstaan uit particulier initiatief, met als doel de groeiende armoede te bestrijden door wekelijks voedselpakketten uit te delen aan mensen uit de regio. Deze mensen zijn, om wat voor reden dan ook in financiële problemen gekomen en kunnen daardoor niet meer in hun eerste levensbehoeften voorzien.

 

 

We willen zoveel mogelijk houdbare levensmiddelen inzamelen om de klanten van de Voedselbank een smakelijke kerst te bezorgen.

 

 

Legt JongNL’er Remco van Ginkel uit.

 

 

Helaas is er ook in onze gemeente armoede. Verschillende gezinnen zijn afhankelijk van de voedselbank, met een uitdeelpunt in Heijen. De kinderen en leiding van JongNL Gennep zetten zich in om hen te steunen.

 

 

De kinderen versieren een doos, die ze thuis vullen met houdbare levensmiddelen.

 

 

Zo hopen we ruim 100 gevulde dozen te ontvangen. De Gennepenaren kunnen een steentje bijdragen.

 

 

Vorig jaar kwam L1 een kijkje nemen tijdens de inzamelactie in Gennep.

 

 

VIDEO: L1 bezoekt JongNL voor #samenvoordevoedselbank

 

 

Van 6 tot en met 13 december is de Blokhut van JongNL aan de Prinses Irenestraat 23 in Gennep op werkdagen van 18.30 tot 19.30 uur weer geopend als inzamelpunt.

 

 

Jan Linders

 

 

Op zaterdag 8 december wordt er van 9.00 tot 14.00 uur actie gevoerd bij Jan Linders in Gennep. Klanten worden gevraagd of ze extra levensmiddelen willen kopen voor de actie.

 

 

In principe zijn alle houdbare levensmiddelen welkom, mits ze niet gekoeld of ingevroren bewaard moeten worden. Ook is het mogelijk om een financiële bijdrage te schenken.

 

 

Via deze drie actiepunten hoopt de vereniging dat er veel goed gevulde dozen naar de studio van L1 gaan. Voor meer info zie voedselbanklimburg-noord.nljngennep.nl, facebook.com/JongNederlandGennep en l1.nl/voedselbank.

 

 

Reacties