Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Hofleverancier

Foto

Joop Den Boer ‘Hofleverancier’

Predicaat ‘Hofleverancier’ voor 100-jarige Den Boer Linnen en Lingerie te Gennep

 

 

Video van GennepNews volgt zo snel als mogelijk!

 

 

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” te verlenen aan de firma Den Boer Linnen en Lingerie bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van deze onderneming.

 

 

Fotoverslag door Jan Tomasila van GennepNews:

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2035357433374165

 

 

Gouverneur Theo Bovens overhandigde woensdag 20 december de oorkonde die bij het predicaat Hofleverancier hoort aan de directie.

 

 

 

 

Frans den Boer was in 1917 de grondlegger van deze onderneming. In dat jaar begon hij een winkel in ‘manufacturen, heeren-, jongeheeren- en kinderkleding’. De winkel komt snel tot bloei. Sinds 2010 staat de vierde generatie aan het roer van de onderneming, te weten mevrouw Liesbeth den Boer.

 

 

 

 

De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het Predicaat ‘Hofleverancier’ vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt.

 

 


Foto: De Niersstraat in 1978, vlak na de renovatie © Joop den Boer

 

 

Joop den Boer linnen en lingerie in de Niersstraat is een begrip in Gennep en omgeving. Het assortiment in ‘het mooiste straatje van Gennep’ bestaat uit linnengoed, lingerie, bad- en nachtmode. Tevens is er een ruime keuze in bedtextiel, zoals overtrekken, dekbedden en kussens.

 

 

 

 

Binnen de gemeente Gennep mag naast de firma Den Boer Linnen en Lingerie, Slagerij Aarnoutse de titel ‘Hofleverancier’ voeren.

 

 

Zie ook:
Mayke Cöp-Smits verdient een lintje!
Joop den Boer trakteert

 

 

 

 

Verwant

Gennep

Faye Kaak, een jonge ondernemer uit Gennep, heeft op negentienjarige leeftijd haar passie voor lingerie omgezet in de succesvolle online winkel "Sine." Ze combineert...

Gemeente Gennep

Vanaf nu tot en met 19 mei kun je stemmen op lokale modewinkels in Gennep voor de Modewinkel van het Jaar Verkiezing. Het is...

Corona

Gemeente Gennep heeft een nieuwe burgemeester. De 57-jarige Hans Teunissen uit Venray is tijdens de bijzondere raadsvergadering op maandagavond 5 oktober geïnstalleerd als burgervader...

Gennep

De nieuwe bundel van stadsdichter Piet Tunnesen (77) is uit: Groot Gennep in klein bestek. Met de bundel wil de stadsdichter de schoonheid van...