Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Kaarsjesavond anders dan anders

De 14e editie van de Kaarsjesavond in Gennep ziet er wat anders uit dan in de voorgaande jaren. De inmiddels traditionele Kaarsjesavond staat dit keer in het teken van de afsluiting van diverse activiteiten in een feestelijk 2017.

 

 

Met de altijd sfeervolle avond bij kaarslicht worden de festiviteiten van “400 jaar Stadhuis”en “Herdenking 500 jaar Reformatie” afgesloten.

 

 

Laat Teus van Leeuwen weten aan GennepNews.

 

 

Kaarsjesavond

 

 

Samen met de Gennepse Harmonie Unitas et Fidelitas en Fanfare Crescendo uit Milsbeek nemen er maar liefst 5 koren deel aan de samenzang bij kaarslicht op de Markt voor het historische Stadhuis en de Protestantse Kerk. De deelnemende koren zijn zangvereniging St. Caecilia uit Ottersum en de Gennepse koren, Cheers, Goldies, Suuk 7 en het Genneps Vocaal Ensemble.

 

 

kaarsjesavond

 

 

Kaarsjesavond is altijd op de kortste dag van het jaar: 21 december. En die kortste dag valt dit jaar op donderdag.

 

 

De Markt in hartje Gennep zal dan traditiegetrouw weer sfeervol verlicht zijn door een paar duizend kaarsen.

 

 

Zoals altijd staat bij de Gennepse Kaarsjesavond de massale samenzang bij kaarslicht centraal. Burgemeester Peter de Koning zal een korte kerstboodschap uitspreken en de voorgangers van de Gennepse geloofgemeenschappen een vredeswens.

 

 

Ook bij deze bijzondere 14e editie van dit evenement zullen rondom de Markt achter de ramen weer kaarsen branden, terwijl de electrische verlichting is gedoofd. Op het plein worden vele honderden belangstellenden uit Gennep en wijde omgeving verwacht, die in samenzang en met kaarsen in de hand, massaal kerstliederen ten gehore zullen brengen.

 

 

Zoals in alle voorgaande jaren zijn de kaarsen gratis, al wordt een kleine vrijwillige bijdrage zeker op prijs gesteld.

 

 

De belangstelling is de laatste jaren, ondanks het soms matige weer, behoorlijk toegenomen. En met de veel grotere deelname van de koren en orkesten wordt er een grote opkomst verwacht.

 

 

Het evenement is inmiddels een bijzondere traditie in Gennep. Het feerieke kaarslicht en de samenzang zorgen zo kort voor Kerstmis al jaren voor een moment van bezinning en een voelbaar ingetogen sfeer.

 

 

Kaarsjesavond Gennep begint op donderdag 21 december om 19.30 uur.

 

 

Reacties