Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kaarsjesavond

Gennep

Kaarsjesavond in hartje Gennep

Het is donker buiten en vele kaarsjes worden aangestoken. Aan de Markt in het centrum van Gennep viert jong en oud, Kaarsjesavond 2019. In de huizen rondom de Markt brandt alleen maar kaarslicht. De gezellige kerststemming in hartje Gennep zit er al meteen goed in. Lees Deborah’s verslag op Gennep.News.

Het is donker buiten en vele kaarsjes worden aangestoken. Aan de Markt in het centrum van Gennep viert jong en oud, Kaarsjesavond 2019. In de huizen rondom de Markt brandt alleen maar kaarslicht. De gezellige kerststemming in hartje Gennep zit er al meteen goed in.

 

 

Door: Deborah van GennepNews

 

 

Samenzang

 

 

Naast het historische stadhuis aan de Markt, staat een metershoge kerstboom. Na het samen aftellen gaan alle feestelijke kerstlichtjes tegelijk aan. Het koor Suuk7 zingt diverse kerstliederen. Onder muzikale begeleiding van Harmonie Sint Caecilia zingen ook veel bezoekers uit volle borst mee. Anderen dromen van een White Christmas.

 

 

Klik op de afbeelding om alle foto’s te bekijken!

 

 

Kersttoespraak

 

 

Waarnemend burgemeester Willibrord van Beek spreekt in zijn kersttoespraak onder meer over de viering van 75 jaar bevrijding in Gennep. Het komende jaar zal dan ook in het teken staan van vrede, vrijheid en vriendschap.

 

 

Jaar van de ontmoeting 2019

 

 

Malica El Ghazi en Aida Aikankry vertellen enthousiast over hun ervaringen tijdens het Jaar van de Ontmoeting. Andries Knevel, voorzitter van Stichting Evenementen Gennep (SEG), sluit het jaar van de Ontmoeting naar alle tevredenheid af.

 

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🕯 #Kaarsjesavond #Gennep 📷 @thijsjanguelen @GennepNews #GennepNews

Een bericht gedeeld door Gennep News (@gennepnews) op

 

 

Dankwoord

 

 

Teus van Leeuwen spreekt als voorzitter namens Stichting Johannes Engelen een dankwoord uit. Deze Stichting organiseert sinds 2004 elk jaar Kaarsjesavond.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Het CDA in de gemeente Gennep heeft vragen gesteld over de ongelijke inkomsten die verenigingen halen uit de inzameling van oud papier. Ze willen...

Gennep

Op 4 november 2023 heropende Museum Het Petershuis in Gennep na een tijdelijke sluiting met een vernieuwde erfgoedcollectie en een boeiende wisselexpositie. Bezoekers kunnen...

Gemeente Gennep

Heb je altijd al eens willen ontdekken welk muziekinstrument het beste bij je past? Goed nieuws! Ook dit schooljaar is er weer een spannende...

Gennep

Het is bijna zomer in Gennep en dat betekent dat het SumMmertime-programma van start gaat! Ondanks dat de lente nog fris aanvoelt, heeft de...