Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Elzendaalcollege Gennep

Gennep

Kennismaking middelbare school

Groep 8-leerlingen in het Land van Cuijk en Gennep maken alvast kennis met het middelbare schoolleven tijdens speciale lesdagen op Elzendaalcollege-Metameer en Merletcollege. Ze ervaren zelf lessen en vakken om later een weloverwogen keuze te maken, met aanmeldingen via www.3vo-scholen.nl.

Het is een spannende tijd voor groep 8-leerlingen in het Land van Cuijk en Gennep. Ze maken namelijk alvast kennis met het leven op de middelbare school. In november en december staan er speciale lesdagen op het programma op de locaties van het Elzendaalcollege-Metameer en het Merletcollege.

 

Want hoe is het eigenlijk om een leerling te zijn op een middelbare school? Hoe voelt het om voor iedere les van lokaal te wisselen? En welke vakken kun je verwachten op zo’n school?

 

Kinderen van groep 8 mogen zelf ervaren hoe een dag op de middelbare school eruitziet. Tijdens een ochtend of middag volgen ze verschillende lessen. Het lesprogramma bestaat uit een praktisch vak, een (moderne vreemde) taal en een exact vak.

 

Door zelf te beleven, te voelen en te ervaren, hopen de scholen dat de leerlingen later dit jaar een weloverwogen keuze kunnen maken voor een school die het best bij hen past.

 

Ga naar de website 3vo-scholen.nl en ontdek daar een compleet overzicht van de lesdagen, informatieavonden, open dagen en aanmelddagen van de middelbare scholen in het Land van Cuijk en Maasduinen.

 

Verwant

Gennep

Gemeente Gennep subsidieert met 3000 euro de tweede druk van het Holocaust-boek "En toen waren ze weg", maar weigert zelf de voorgestelde 150 exemplaren...

Carnaval

De Mé.rtzitting in Gennep introduceert een toegangsprijs van 5 euro met polsbandjes vanwege veiligheidszorgen en drukte tijdens vorig jaar. Meer informatie op Gennep.News.

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...