Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Kerkkoor Sint Martinus bestaat 50 jaar

Zingen in een koor, maakt gelukkig en gezond. Dat is duidelijk te zien aan het Kerkelijk Dameskoor van de Sint Martinuskerk in Gennep. Al 50 jaar bestaat dit prachtige koor en dat wordt gevierd op zondag 15 april om 10.00 uur in de Sint Martinuskerk, met na afloop een receptie in de pastorietuin.

 

 

Voorzitter Ria Bijlard (zittend 2 e van links) heeft veel te vertellen over het koor dat werd opgericht in 1968, vanuit het Genneps Gemengd Koor. Zo’n 20 dames waren bereid om te zingen in het koor dat werd gevraagd voor rouw- en trouwdiensten en jubilea. Het koor stond jarenlang onder de gedreven leiding van Harry Dinnissen, bekend als organist, dirigent en directeur van de Gennepse muziekschool. Tussendoor was het Vera Kusters die het koor enkele jaren begeleidde.

 

 

Toen was het echt een vrouwenploeg.

 

 

Ria vertelt verder dat er slechts enkele voorzitters zijn geweest in deze halve eeuw.

 

 

De eerste voorzitter was Koosje Jacobs van de Kleineweg. Zij gaf de voorzittershamer later door aan Toos van Bergen die werd bijgestaan door Truus van Tankeren. Want daar waar tegenwoordig met elkaar gebeld wordt om af te spreken of er voldoende zangers zijn om een mis te zingen, was het Truus van Tankeren die in het begin de handgeschreven briefjes per fiets bij de leden bezorgde. De gezellige feestjes werden vaak afgesloten met een leuk, handgemaakt cadeautje van de hand van Toos van Bergen (rechts op de foto).

 

 

Nadat Jeanne van der Wiel van de schoenwinkel, enkele jaren voorzitter is geweest, was het Mia Ebben die deze taak van haar overnam. Ook Mia Ebben is nog steeds trouw lid van het koor (middenachter op de foto). De koorleden zijn dus duidelijk trouw aan het koor en aan elkaar. Dat komt goed tot uitdrukking in hun zangkwaliteiten. Elke woensdagochtend wordt er gerepeteerd bij ‘de Goede Herder’ en daarna gezellig koffie gedronken. U bent welkom om eens mee te doen of te luisteren.

 

 

Het repertoire is zeer gevarieerd, er wordt gezongen in verschillende talen en sferen. Dit alles onder de bezielende leiding van Steven Gerrits, die zelfs een feestelijke mis heeft geschreven voor dit koor. Een genot om te beluisteren. Voorzitter Ria Bijlard nodigt iedereen graag van harte uit om de feestelijk viering van dit gouden koor bij te wonen op zondag 15 april a.s. om 10.00 uur in de Sint Martinuskerk.

 

 

Na afloop is er gelegenheid om te feliciteren en koffie en lekkers te nuttigen in de pastorietuin. Iedereen is van harte welkom!

 

 

Verwant

Gennep

Gennep's jaarlijkse avondvierdaagse Wandelen tussen Maas en Niers vindt plaats van 11 tot 14 juni 2024. Routes van 5 en 10 km leiden wandelaars...

Gennep

TheaterSpeelPlaats Gennep presenteert Moord op Zee, een spannend theaterstuk op 1 en 2 juni. Op een cruiseschip ontvouwt zich een duister drama na een...

Gennep

Op zaterdagavond 30 maart 2024 brengt de zanggroep Relight The Passion Gennep naar 4Events. Onder leiding van dirigent Steven Gerrits en regisseur Pieter Coopmans...

Gennep

Op 21 december verlicht de Kaarsjesavond de historische Markt in Gennep met betoverend kaarslicht, een jaarlijkse traditie die warmte en verbondenheid uitstraalt. Meer informatie...