Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kerstboom schittert op de Markt
Kerstboom schittert op de Markt

Gemeente Gennep

Kerstboom schittert op de Markt

Ondanks aanvankelijke twijfels prijkt er dit jaar een majestueuze kerstboom op de Markt in Gennep, afkomstig van een inwoonster die een deal sloot met de gemeente om kap te voorkomen. De verrassende verschijning brengt kerstvreugde en warmte in de gemeenschap.

Ondanks de vroege twijfels en een vleugje cynisme van enkele inwoners, prijkt er dit jaar opnieuw een majestueuze kerstboom op de Markt in Gennep. De kerstboom, afkomstig uit de tuin van een welwillende inwoonster, stond op het punt te worden geveld door een kapvergunning.

 

Echter, een bijzondere deal tussen de bewoonster en de gemeente resulteerde in een sfeervolle geste die de kerstvreugde in de gemeenschap doet oplaaien.

 

De groene reus, nu trots en fier op de Markt, heeft zijn eigen unieke verhaal. Enkele maanden geleden informeerde de bewoonster of een kapvergunning nodig was. Deze bleek niet nodig, aangezien de boom niet beschermd is volgens de groene hoofdstructuur. Na bevestiging dat het een spar was, beoordeelde de gemeenteadviseur de geschiktheid als kerstboom voor de Markt.

 

De overeenkomst was dat de boom tot 6 december zou blijven staan, waarbij de kapkosten gedeeld werden tussen gemeente en bewoonster.

 

Voor veel inwoners kwam de kerstboom als een aangename verrassing, vooral gezien de bedenkelijke opmerkingen die de ronde deden over het al dan niet verschijnen van de feestelijke spar. Het is immers ook al 6 december, de dag na pakjesavond, en Sinterklaas heeft al uitgeklokt.

 

Toch straalt de kerstboom nu als een baken van warmte en licht op de Markt, waarmee alle zorgen over de timing als sneeuw voor de zon verdwijnen. De kerstversiering in de nabijgelegen winkelstraten en de feestelijke verlichting maken het plaatje compleet.

 

 

Kerstboomstrijd

 

Spot jij een oogverblindende kerstboom in Gennep? Doe dan mee met de fabulous GennepNews Kerstboomstrijd! Schiet een foto van jouw glitter & glamour kerstboom naar redactie@Gennep.News en laat de wereld zien dat jouw kerstboom het stralende middelpunt is.

 

Geen kerstboom? Geen stress! Of je nu gaat voor klassiek chic of een kerst-statement, het kan ons echt niets schelen. We verwelkomen ook kiekjes van andere feestelijke versieringen. Of het nu binnen of buiten is, wij zijn overal voor in. Doe mee en deel jouw creaties met de hele gemeente!

 

GennepNews Kerstboomstrijd

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Regio

Saskia Borgers is geïnstalleerd als dijkgraaf van Waterschap Limburg, met een focus op samenwerking en het verbinden van het waterschap met de samenleving. Ze...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...