Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gastles Khalid Boudou op Elzendaalcollege Gennep
Gastles Khalid Boudou op Elzendaalcollege Gennep

Gennep

Gastles Khalid Boudou op Elzendaalcollege

Schrijver Khalid Boudou bezocht Elzendaalcollege Gennep, waar hij met tweedejaars sprak over lezen en zijn boeken. Hij benadrukte het belang van lezen en introduceerde de LEES-app, en daagde leerlingen uit om in de rol van zijn personages te stappen.

Op dinsdag 6 februari was er een speciale gast op het Elzendaalcollege in Gennep: schrijver Khalid Boudou! Hij gaf een interessante les aan de tweedejaars. In die les praatten de leerlingen met hem over zijn werk als schrijver, waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en waar hij het liefst zijn boeken schrijft.

 

Het Elzendaalcollege-Metameer organiseert allerlei activiteiten om het lezen onder leerlingen te stimuleren. Zo nodigen ze schrijvers uit en gaan de leerlingen naar de bibliotheek.

 

Tijdens speciale leesweken lezen de leerlingen in jenaplan en Stevensbeek aan het begin van elke les 20 minuten in hun eigen boek. Dit is belangrijk omdat steeds meer jongeren moeite hebben met lezen en daardoor soms de school verlaten zonder goed te kunnen lezen.

 

Khalid Boudou

 

Khalid Boudou vertelde de leerlingen over een handige app genaamd LEES. Hierop staan wel honderd gratis lees- en luisterboeken. Voor iedereen is er wel iets te vinden, dus je kunt gemakkelijk een boek vinden dat je interessant vindt.

 

Misschien ken je Khalid Boudou wel van zijn bekende boeken zoals Het Schnitzelparadijs en Pizzamaffia. De leerlingen in Gennep hadden net het boek Pizzamaffia gelezen tijdens de Nederlandse les. Ze hadden vragen bedacht, een mail geschreven naar de hoofdpersoon en zelfs het einde van het boek herschreven!

 

 

Tijdens de les daagde Khalid de leerlingen uit om een stukje uit zijn boek voor te lezen en zich in te leven in de hoofdpersoon. En natuurlijk deelde hij na afloop handtekeningen uit.

 

Op de foto zie je de leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep samen met schrijver Khalid Boudou. De foto is gemaakt door Joep Zwart.

 

Verwant

Regio

Extravaganza op Elzendaalcollege Boxmeer biedt op 29 februari en 1 maart een avond vol wereldse optredens, geïnspireerd door steden over de hele wereld. Leerlingen...

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...

Gennep

Op Paaszaterdag 30 maart vindt in Gennep de jaarlijkse Norbertus Wandeltocht plaats, georganiseerd door Stichting Vrienden van Norbertus. Het evenement heeft tot doel fondsen...