Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Kijk niet weg!

De burgemeesters van de Noord-Limburgse gemeentes gaven dinsdag 14 juni de aftrap van de bewustwordingscampagne ‘Kijk Niet Weg!’. De acht gemeentes bundelen hun krachten en strijden samen tegen georganiseerde en ondermijnende criminaliteit. Hier kunnen ze de hulp van inwoners goed bij gebruiken.

 

 

Kijk niet weg!

 

 

Met de campagne ‘Kijk niet weg!’ worden de 280.000 inwoners van de regio ervan bewust gemaakt dat er ook in onze steden, dorpen en buitengebieden dingen gebeuren die onze samenleving ondermijnen. Inwoners kunnen een actieve rol spelen in het tegengaan van crimineel gedrag.

 

 

We zorgen samen voor een veilig Noord-Limburg door niet weg te kijken als we iets vreemds zien, maar dit anoniem te melden via de politie of Meld Misdaad Anoniem.

 

 

De gemeentes werken al langer samen en trekken integraal op met partners zoals de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de FIOD, de Provincie Limburg, het RIEC, de Arbeidsinspectie en Meld Misdaad Anoniem.

 

 

Het programma Veiligheid bestaat uit verschillende projecten die elkaar versterken en het criminelen lastiger maken om hun activiteiten in Noord-Limburg te ontplooien. Denk hierbij aan de invoering van een Keurmerk Veilig Ondernemen Buitengebied:

  • Burgers bewuster maken van signalen die horen bij georganiseerde criminaliteit
  • Controles van het ACT! intergemeentelijk interventieteam Noord-Limburg
  • Het versterken van de gezamenlijke informatiepositie door innovatieve opsporings- en controlemethoden
  • Herbestemmen van leegstaand agrarisch vastgoed; verbeteren van de integratie van arbeidsmigranten
  • Weerbaarder maken van ondernemers tegen ondermijning én het aanpakken van criminaliteit op vakantie- en recreatieparken

 

 

De campagne ‘Kijk Niet Weg!’ wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en de Regio Noord-Limburg.

 

 

Foto: Zebra fotostudio’s

 

 

Reacties