Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Kijk niet weg!

De burgemeesters van de Noord-Limburgse gemeentes gaven dinsdag 14 juni de aftrap van de bewustwordingscampagne ‘Kijk Niet Weg!’. De acht gemeentes bundelen hun krachten en strijden samen tegen georganiseerde en ondermijnende criminaliteit. Hier kunnen ze de hulp van inwoners goed bij gebruiken. Meer informatie op Gennep.News.

De burgemeesters van de Noord-Limburgse gemeentes gaven dinsdag 14 juni de aftrap van de bewustwordingscampagne ‘Kijk Niet Weg!’. De acht gemeentes bundelen hun krachten en strijden samen tegen georganiseerde en ondermijnende criminaliteit. Hier kunnen ze de hulp van inwoners goed bij gebruiken.

 

Kijk niet weg!

 

Met de campagne ‘Kijk niet weg!’ worden de 280.000 inwoners van de regio ervan bewust gemaakt dat er ook in onze steden, dorpen en buitengebieden dingen gebeuren die onze samenleving ondermijnen. Inwoners kunnen een actieve rol spelen in het tegengaan van crimineel gedrag.

 

We zorgen samen voor een veilig Noord-Limburg door niet weg te kijken als we iets vreemds zien, maar dit anoniem te melden via de politie of Meld Misdaad Anoniem.

 

De gemeentes werken al langer samen en trekken integraal op met partners zoals de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de FIOD, de Provincie Limburg, het RIEC, de Arbeidsinspectie en Meld Misdaad Anoniem.

 

Het programma Veiligheid bestaat uit verschillende projecten die elkaar versterken en het criminelen lastiger maken om hun activiteiten in Noord-Limburg te ontplooien. Denk hierbij aan de invoering van een Keurmerk Veilig Ondernemen Buitengebied:

  • Burgers bewuster maken van signalen die horen bij georganiseerde criminaliteit
  • Controles van het ACT! intergemeentelijk interventieteam Noord-Limburg
  • Het versterken van de gezamenlijke informatiepositie door innovatieve opsporings- en controlemethoden
  • Herbestemmen van leegstaand agrarisch vastgoed; verbeteren van de integratie van arbeidsmigranten
  • Weerbaarder maken van ondernemers tegen ondermijning én het aanpakken van criminaliteit op vakantie- en recreatieparken

 

De campagne ‘Kijk Niet Weg!’ wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en de Regio Noord-Limburg.

 

Foto: Zebra fotostudio’s

 

Verwant

Carnaval

De Mé.rtzitting in Gennep introduceert een toegangsprijs van 5 euro met polsbandjes vanwege veiligheidszorgen en drukte tijdens vorig jaar. Meer informatie op Gennep.News.

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...

Gennep

In Gennep dreigt zwembad Pica Mare te zinken door hoge renovatiekosten, maar de 24 uur van Gennep en een petitie getuigen van een vastberaden...