Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Koningsspelen

Gennep

Gennepse basisscholen vieren Koningsspelen

Op vrijdag 21 april vonden in Gennep de jaarlijkse Koningsspelen plaats. Zo’n 400 kinderen van negen verschillende basisscholen uit de omgeving kwamen samen om te sporten en te bewegen op deze bijzondere dag. Meer informatie op Gennep.News.

Op vrijdag 21 april vonden in Gennep de jaarlijkse Koningsspelen plaats. Zo’n 400 kinderen van negen verschillende basisscholen uit de omgeving kwamen samen om te sporten en te bewegen op deze bijzondere dag.

 

De Koningsspelen zijn in Nederland inmiddels een bekend begrip geworden en ook in Gennep werd er volop aan meegedaan. Het evenement is bedoeld om kinderen te stimuleren om een gezonde en actieve levensstijl na te streven. Het doel van deze dag is om kinderen te laten zien hoe leuk sporten kan zijn en om ze te inspireren om ook in hun dagelijks leven meer te bewegen.

 

Het evenement in en rondom Pica Mare begon in de ochtend met een feestelijk ontbijt op de verschillende scholen. De kinderen konden zich daarna uitleven in verschillende sport- en spelactiviteiten, zoals volleybal, zwemmen en dans. Er was voor elk wat wils en de kinderen werden enthousiast aangemoedigd door ouders, leerkrachten en vrijwilligers.

 

Een hoogtepunt van de dag was de gezamenlijke warming-up. Alle kinderen dansten en sprongen op het ritme van de muziek, onder leiding van de sportinstructeurs. Dit zorgde voor een geweldige sfeer en gaf de kinderen een gevoel van saamhorigheid en teamgeest.

 

Ook het weer zat mee en de zon scheen volop. Dit zorgde ervoor dat de kinderen zich nog meer konden uitleven en er een echte feestelijke sfeer ontstond. Na afloop van de activiteiten kregen de kinderen een gezonde snack en een drankje, om zo nog even na te kunnen genieten van deze bijzondere dag.

 

 

Verwant

Gennep

Het stralende weer en de prachtige zonnestralen zorgden voor een perfecte setting op deze bijzondere dag in Gennep. Binnen de muren van de stad...

Gennep

Daisy houdt van zwemmen en dankzij een speciale stretcher kan ze nu nog meer genieten van haar favoriete activiteit. Het zwembad Pica Mare in...

Gemeente Gennep

De dag die je wist dat zou komen is bijna hier: Koningsdag 2023 belooft een onvergetelijke dag te worden in de gemeente Gennep! Met...

Gemeente Gennep

Op zaterdag 15 april wordt het Frisse Blik Festival georganiseerd waar 55 bedrijven uit de gemeenten Gennep en Land van Cuijk zich zullen presenteren....