Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kinderstadswandeling Gennep

Gennep

Kinderstadswandeling

Op 18 oktober 2023 is er een gratis kinderstadswandeling in Gennep voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun families. Ontdek de geschiedenis van de stad tijdens een 1,5 uur durende rondleiding door het oude centrum. Meer informatie op Gennep.News!

Op zoek naar een leuke herfstvakantie-activiteit? Op woensdagmiddag 18 oktober 2023, is er iets speciaals voor kinderen tussen 6 en 12 jaar oud, en hun families! Sluit aan bij de stadsgids voor een stadswandeling door het oude centrum van Gennep, waar het verleden tot leven komt.

 

De kinderstadswandeling vindt plaats op 18 oktober om 14.00 uur. Zorg dat je op tijd bij de Tourist Info Gennep op Markt 1 bent! De stadsgids neemt jullie mee op avontuur door het centrum van Gennep en deelt boeiende verhalen over de geschiedenis van de stad.

 

“Jullie zullen versteld staan van de geschiedenis!”

 

Jullie wandelen door het oude centrum, bezoeken de bovenste verdieping van de Martinustoren en dalen af naar de kelder van het oude stadhuis. Dit zijn plekken waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, en jullie kunnen je voorstellen hoe het er eeuwen geleden uitzag.

 

Ouders, grootouders of andere familieleden zijn van harte welkom om mee te lopen. Of ze kunnen van de gelegenheid gebruikmaken om te winkelen in Gennep en te genieten van een kopje koffie terwijl de kinderen op ontdekkingsreis zijn.

 

De hele kinderstadswandeling duurt ongeveer 1,5 uur en beslaat ongeveer 2 kilometer. Het beste van alles is dat deelname aan deze spannende wandeling helemaal gratis is!

 

Willen jullie meedoen? Zorg ervoor dat jullie je voor 17 oktober om 13.00 uur aanmelden door een e-mail te sturen naar touristinfo@visitgennep.nl of bel tijdens de openingstijden van de Tourist Info Gennep op 0485-540266.

 

 

Verwant

Gennep

Zes minderjarige jongens zijn in Gennep gearresteerd voor een vermeende straatroof, waarbij een minderjarige slachtoffer werd van geweld en van zijn fiets werd beroofd....

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...