Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

vuurwerkoverlast

Gennep

Klachtenexplosie vroegtijdig vuurwerk Gennep

Het landelijk Meldpunt Vuurwerkoverlast heeft sinds kerst uit gemeente Gennep ruim dertig klachten en meldingen gekregen over te vroeg afgestoken vuurwerk. 

 

 

Steeds meer mensen storen zich aan de vuurwerkoverlast rond Oud en Nieuw. De overlast wordt vooral veroorzaakt door harde knallen, te vroeg afgestoken vuurwerk en onveilige situaties op straat.

 

 

Zondag aan het begin van de middag waren er uit het hele land al meer dan 40.000 meldingen binnengekomen.

 

 

Jaarlijks zorgt vuurwerk voor miljoenen euro’s aan schade en honderden gewonden. Daarom hebben 30 lokale GroenLinks-fracties het initiatief genomen voor het meldpunt vuurwerkoverlast.nl.

 

 

Met de meldingen op vuurwerkoverlast.nl willen de initiatiefnemers de omvang van het probleem in kaart brengen. Ze pleiten voor een jaarwisseling waarbij vuurwerk alleen nog door professionals wordt afgestoken.

 

 

Bron: vuurwerkoverlast.nl

 

 

Bekijk hier alle meldingen

 

 

Verwant

Gennep

De voorbije jaarwisseling in de gemeente Gennep heeft helaas geresulteerd in schade aan het openbare domein. Volgens een woordvoerder van de gemeente bedraagt de...

Regio

Tijdens de nieuwjaarsnacht hebben ziekenhuizen in de regio mensen geholpen met letsel veroorzaakt door vuurwerk en alcoholvergiftiging. Kijk voor meer informatie op Gennep.News.

Gennep

Op oudjaarsnacht is het traditie om vuurwerk af te steken. Dit jaar is het mogelijk om dit vanuit een nieuw perspectief te bekijken, namelijk...

Column

In Gennep mag tijdens de komende jaarwisseling weer vuurwerk worden afgestoken, na een aantal jaren waarin dit verboden was vanwege de coronacrisis. Lees de...