Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Kleurrijke gildenstoet trekt door Gennepse straten

Het woei stevig en dat gaf extra schwung aan de vaandels van de door de Gennepse straten trekkende gilden. In het kader van het jubileum 400 jaar stadhuis Gennep waren deze gilden door de organisatie uitgenodigd voor het verzorgen van een historisch schouwspel op de Markt en het Jan Lindersplein.

 

 

Vanaf 14.00 uur trokken vanmiddag 24 juni in het kader van de Gilden Ontmoetingsdag de gilden uit Heijen, Gennep en Milsbeek met gilde Salvator Mundi uit Oeffelt en het Sint Theobaldusgilde uit Overloon vanaf het Europaplein naar de Markt. Daar werden zij voor het bordes van het 400 jaar oude stadhuis opgewacht door het college van B&W en de voorzitter van de kring gilden Land van Cuijk. Ceremoniemeester André de Bruin van het St. Dionyiusgilde uit Heijen vertelde iets over de geschiedenis van het gildewezen en de deelnemende gilden.

 

 

 

 

Vervolgens brachten zij de vendelgroet en marcheerden via de Zandstraat terug naar het Jan Lindersplein en de Groene Gracht voor het geven van demonstraties vendelzwaaien, trommelen en schieten.
Ook het publiek kon meedoen terwijl Baroen op speelse wijze de jeugd liet kennismaken met de wereld van de 17e eeuwse schuttersgilden.

 

 

(Auteur en foto’s: Frans Thonen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties