Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Kleurrijke schilderijen in de Kenniskeuken

Expressief, modern, abstract, realistisch, soms een tikje naïef maar zeker kleurrijk, dat zijn de olieverfschilderijen die tot en met 27 september in de Kenniskeuken onder de bibliotheek in Gennep zijn te bewonderen. De kunstwerken zijn van de hand van de 73-jarige Gerwin van den Heuvel uit Gennep.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Op latere leeftijd, zo’n 6 à 7 jaar geleden, wierp de Gennepse friseur zich op de schilderkunst. In zijn jeugdjaren heeft Gerwin al eerder het penseel gehanteerd maar dat maakte door zijn drukke werkzaamheden als kapper al snel plaats voor kam en schaar. Inmiddels al weer 59 jaar.

 

 

 

 

Gerwin van den Heuvel

 

Zoals gezegd heeft hij zo’n 6 à 7 jaar geleden zijn hobby weer opgepakt en dat heeft inmiddels een respectabel aantal olieverfschilderijen opgeleverd. ”Een uit de hand gelopen hobby”, noemt de Gennepse autodidact zijn drang tot schilderen. Opvallend is de snelheid waarmee hij zijn werken met penseel, mes of decozand opzet. Soms werkt hij aan meerdere schilderijen tegelijk. Waar hij zijn inspiraties aan ontleend. “Geen idee”, zegt de creatieve laatbloeier die ondertussen met zijn schilderijen ook over de grenzen bekendheid heeft verworven.

 

 

Als ik niet in opdracht schilder, dan komt het pas op als ik het penseel in de hand neem.

 

 

Benieuwd naar Gerwins schilderijen? In de Kenniskeuken hangen tot 27 september zo’n 60 doeken, te bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek. De schilderijen zijn ook te koop en de prijzen variëren van 50 tot 150 euro.

 

 

Reacties