Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Kleuterspeelplaats De Ratel opgeknapt

Donderdag is de vernieuwde kleuterspeelplaats van basisschool De Ratel in Gennep-Zuid geopend. Dankzij de steunbetuigingen van diverse sponsors is de speelplaats helemaal opgeknapt en kan weer jaren mee.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

De speelplaats aan de andere kant van basisschool de Ratel had al eerder een facelift gekregen. Budget om ook de kleuterspeelplaats aan te pakken was er niet meer. Een doorn in het oog van leerkracht Karin Roosenboom en Caroline Janssen want een speelplaats is een belangrijke plek waar kinderen zich sociaal kunnen ontwikkelen. Karin:

 

 

Het idee ontstond om via netwerken te kijken of we toch geld voor de speelplaats bijeen zouden kunnen sprokkelen.

 

 

Het geluk was met de initiatiefnemers want van voormalig AVG-directeur Jan Janssen zaten twee kleinkinderen IJfke en Feline op school. Toen ook Kiwanis Land van Cuijk en Kiwanis Maasduinen toezeggingen deden om te helpen en Vluchtelingenzorg Gennep een aantal handjes kon inbrengen om de kleuterspeelplaats aan te pakken, kon men snel aan de slag.

 

 

 

 

Het resultaat was vanochtend te zien tijdens de opening van de kleuterspeelplaats. De kleuters zongen de weldoeners toe terwijl IJfke en Feline de eer werd gegund om de speelplaats te openen. Daarna gingen de kinderen helemaal los op de nieuwe schommel en het springkussen dat voor deze dag ook door sponsors beschikbaar was gesteld.

 

 

Reacties