Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Verklein je voetafdruk met reeks KlimaatGesprekken in bieb Gennep
Verklein je voetafdruk met reeks KlimaatGesprekken in bieb Gennep

Gennep

KlimaatGesprekken

In Bibliotheek Gennep start op 19 februari de workshopreeks KlimaatGesprekken, waar deelnemers in zes sessies onder begeleiding van KlimaatGesprekken-coaches klimaatvriendelijke keuzes verkennen. Geen voorkennis vereist, deelname kost €15,- voor zes bijeenkomsten, aanmelden via www.biblioplus.nl.

Op maandag 19 februari gaat in Bibliotheek Gennep een interessante workshopreeks van start: KlimaatGesprekken. In zes boeiende bijeenkomsten krijgen deelnemers niet alleen inzicht in de impact van klimaatverandering, maar leren ze ook welke milieuvriendelijke keuzes ze kunnen maken.

 

De reeks vindt plaats in Bibliotheek Gennep op zes maandagavonden van 19.30 tot 21.30 uur, met een bescheiden deelnamekost van € 15,- voor het bijwonen van alle zes sessies.

 

KlimaatGesprekken

 

Gedurende deze zes bijeenkomsten zullen 4 tot 8 deelnemers samen met een deskundige coach van KlimaatGesprekken aan de slag gaan met diverse thema’s. In een sfeer van laagdrempeligheid en inspiratie worden klimaatvriendelijke keuzes besproken en verkend.

 

Aan het einde van de reeks zal elke deelnemer in staat zijn om een helder en haalbaar actieplan op te stellen en zelfs een klimaatgesprek te voeren binnen hun eigen omgeving. Dankzij het gebruik van speciaal ontwikkelde werkboeken en spellen door KlimaatGesprekken, vergaren deelnemers niet alleen kennis maar ontdekken ze ook op welke wijze ze op een duurzamere manier kunnen leven, passend bij hun eigen levensstijl.

 

Geen zorgen als je nog niet veel weet over klimaatverandering. In de eerste bijeenkomst bepaal je samen met je groepsleden je eigen doelen en wensen. Of je nu vooral kennis wilt vergaren, praktische tips zoekt, of bondgenoten zoekt om ideeën mee uit te wisselen, alles is mogelijk binnen deze boeiende workshopreeks.

 

Stichting KlimaatGesprekken

 

Stichting KlimaatGesprekken coacht groepen mensen en voorziet hen van handvatten om binnen de grenzen van onze planeet te leven. Met behulp van inzichten uit de klimaatpsychologie proberen ze deelnemers bewust te maken van de vraag waarom we al decennialang op de hoogte zijn van klimaatverandering, maar nog niet massaal en snel genoeg in actie komen.

In het voorjaar van 2024 werkt BiblioPlus samen met KlimaatGesprekken om ook de inwoners van Gennep en omstreken de kans te bieden een positieve bijdrage te leveren.

 

De workshopdata zijn gepland op maandagen 19 februari, 4 en 18 maart, 8 en 22 april, en 6 mei. Voor slechts €15,- kun je deelnemen aan deze reeks, inclusief zes workshops en lesmateriaal zoals een werkboek. Aanmelden kan eenvoudig via de website van BiblioPlus.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...

Heijen

De gemeente Gennep biedt de Paardenwei in Heijen tijdelijk ter pacht aan voor begrazing van vee. Geïnteresseerden kunnen zich tot 2 juli 2024 aanmelden...

Gemeente Gennep

Op 1 januari 2024 had 30,6% van de woningen in Gennep energielabel A. Slechts 6,2% had energielabel F of G. Gemiddeld heeft een woning...

Gennep

Gennep staat klaar voor de Fietsbelevingsdag op 7 juli. Met nieuwe digitale functies en routes door de stad, belooft het een dag vol plezier...