Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

MFC De Goede Herder

Gennep

Kluspunt Gennep

In Gennep is Kluspunt Gennep geopend, een dienstverleningsinitiatief in MFC De Goede Herder, ondersteund door vrijwilligers en bedoeld om inwoners te helpen met klussen en hulpvragen. Dit initiatief is tot stand gekomen via samenwerking tussen Senioren Gennep, Gehandicapten Organisatie Noord-Limburg (GON) Gennep en wijkverbinders in Gennep-West.

Inwoners van Gennep hebben toegang tot een nieuw dienstverleningsinitiatief genaamd Kluspunt Gennep, gevestigd in MFC De Goede Herder.

 

Vanaf 21 september zal Kluspunt wekelijks één ochtend open zijn om inwoners te ondersteunen, adviseren of simpelweg om een praatje mee te maken.

 

Dit initiatief is tot stand gekomen door samenwerking tussen Senioren Gennep, de Gehandicapten Organisatie Noord-Limburg (GON) Gennep en de wijkverbinders in Gennep-West.

 

Na een periode van voorbereiding is Kluspunt Gennep nu operationeel, hoewel het momenteel nog onderdeel is van de Stichting Multi Functioneel Centrum De Goede Herder Gennep, samen met KBO, GON en de Turkse gemeenschap. Er zijn plannen om Kluspunt in de toekomst als zelfstandige stichting voort te zetten.

 

De werkplaats van Kluspunt is voorzien van gekeurde gereedschappen en houtbewerkingsmachines om veilig werken mogelijk te maken. Ongeveer twintig vrijwilligers hebben zich aangemeld om hun hulp aan te bieden, zowel in De Goede Herder als op andere locaties in Gennep.

 

De dienstverlening van Kluspunt heeft een tweeledig doel: het biedt ondersteuning aan Gennepenaren met hulpvragen en fungeert tevens als een vorm van dagbesteding voor gemeenteleden.

 

Wim van Riet, die de werkgroep achter Kluspunt leidt, legt uit: “Kluspunt is bedoeld om inwoners van Gennep te ondersteunen bij klussen in en rondom het huis, maar dient ook als ontmoetingsplaats waar mensen elkaar kunnen helpen.”

 

“Als u een klus heeft die u zelf niet kunt uitvoeren, kunt u een beroep doen op Kluspunt. De klus wordt beoordeeld en toegewezen aan de beschikbare vrijwilligers. Ook als u een defect apparaat of gereedschap heeft, kunt u hier terecht om te laten onderzoeken wat eraan mankeert. Kluspunt is elke donderdagochtend vanaf 10.00 uur geopend,” aldus Van Riet.

 

VIDEO: Hobbyruimte MFC De Goede Herder

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...