Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Koninklijke onderscheiding Hans Gilissen

Gennepenaar Hans Gilissen, tot vrijdagavond burgemeester van gemeente Venray, werd vrijdag bij zijn afscheid als burgemeester van Venray benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding tijdens een raadsvergadering uitgereikt door gouverneur Theo Bovens.

 

 

Gilissen was zestien jaar burgemeester. Tussen 2004 en 2010 van Laarbeek en de laatste tien van Venray (50.000 inwoners). Hij wordt geroemd als een echte burgervader, een verbinder en bruggenbouwer. Venray draagt hem op handen. Vooral over zijn aanpak op het gebied van zelfsturing in de diverse kernen oogst hij veel lof.

 

 

Grenzeloze betrokkenheid

 

 

Zijn grenzeloze betrokkenheid en aanwezigheid bij initiatieven en gelegenheden in alle dorpen en wijken wordt geroemd. Bijzonder is de aandacht die deze burgemeester heeft voor jeugd en jongeren. Ook maatschappelijk is Gilissen actief. Zo was hij betrokken bij samenwerking tussen jeugdzorginstellingen in Limburg en Noord-Brabant. Theo Bovens:

 

 

Hans Gilissen vervult een toonaangevende voorbeeldfunctie in Limburg en daarbuiten.

 

 

Op persoonlijke titel heeft Gilissen succesvol gelobbyd voor een geldelijke bijdrage van Noordrijn-Westfalen voor een nog te bouwen bezoekerscentrum op de militaire begraafplaats van 32.000 Duitse soldaten in Ysselsteyn.

 

 

Bron: Omroep Venray, foto: Hoedemaekers

 

 

Reacties