Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Zandstraat Gennepnu

Gennep

Koopzondag: Historische foto-expositie

In aankomst van een bijzondere viering markeert het centrum van Gennep een mijlpaal in zijn geschiedenis. Op zondag 10 september aanstaande zullen de winkels in het hart van de stad hun deuren openen voor een speciale gelegenheid – een unieke foto expositie die een reis door de tijd maakt.

In aankomst van een bijzondere viering markeert het centrum van Gennep een mijlpaal in zijn geschiedenis. Op zondag 10 september aanstaande zullen de winkels in het hart van de stad hun deuren openen voor een speciale gelegenheid – een unieke foto-expositie die een reis door de tijd maakt.

 

Ter ere van het 50-jarig bestaan van de gemeente Gennep hebben de centrum-ondernemers de handen ineengeslagen om de stad en zijn inwoners terug te voeren naar een tijdperk van nostalgie en herinneringen. De focus ligt op de rijke geschiedenis van de stad, met name op de transformatie van zijn straten en winkels gedurende de afgelopen halve eeuw.

 

Het resultaat van deze lovenswaardige inspanningen is een intrigerende verzameling historische foto’s, met zorg geselecteerd door de denktank van de BIZ-Vereniging Gennep in samenwerking met Stichting Erfgoed Gennep. Deze afbeeldingen zijn afgedrukt op duurzaam plaatmateriaal in het formaat van 30×40 cm, en vanaf maandag 4 september worden ze tentoongesteld in de etalages van de Gennepse centrum-ondernemers.

 

Een kans om niet alleen te kijken, maar ook te winnen! Voor degenen die graag een stukje geschiedenis in handen willen hebben, is er goed nieuws. Tijdens de week van 4 tot en met 10 september hebben klanten die aankopen doen bij de deelnemende winkels de kans om een van deze historische foto’s te bemachtigen.

 

Om deel te nemen, hoeft men alleen maar zijn of haar naam en telefoonnummer achter te laten bij de betreffende ondernemer. De spanning zal op zijn hoogtepunt zijn wanneer op Koopzondag 10 september vanaf 17:00 uur de winnaar bekend wordt gemaakt. De gelukkige ontvanger zal persoonlijk op de hoogte worden gebracht via een telefoontje van de ondernemer.

 

Deze gedenkwaardige foto-expositie belooft niet alleen een visuele traktatie te zijn voor bezoekers, maar ook een gelegenheid om de bruisende geschiedenis van Gennep te omarmen. Door het combineren van een nostalgische reis met een moderne mogelijkheid om deel te nemen, slaat de stad een brug tussen verleden en heden, en viert het gezamenlijk zijn rijke erfgoed.

 

Dus, voor degenen die zich willen onderdompelen in de sfeer van vervlogen tijden en misschien zelfs een tastbaar aandenken willen bemachtigen, staat de Historische Foto-expositie klaar om bezoekers te verwelkomen in het hart van Gennep op zondag 10 september.

 

Foto: Max Schaffers, Gennepnu.nl

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep scoort lager dan het nationale rookgemiddelde, maar ziet een opkomst in tienerrokers en e-sigaretten. Lokale inspanningen en leiders zoals Wethouder Frank Pubben streven...

Milsbeek

Er is een groot bouwproject gepland tussen Heiveld en Langstraat in Milsbeek, met 77 nieuwe woningen. Politieke steun is overwegend positief, maar de SP...

Column

De magie van Sinterklaas in Gennep dreigt te vervagen door financiële obstakels. Lees de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News om te ontdekken hoe...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...