Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Kortste dag: Kaarsjesavond 2023

Op 21 december verlicht de Kaarsjesavond de historische Markt in Gennep met betoverend kaarslicht, een jaarlijkse traditie die warmte en verbondenheid uitstraalt. Meer informatie op Gennep.News.

Op donderdag 21 december 2023, van 19.30 tot 20.15 uur, zal de betoverende Kaarsjesavond opnieuw plaatsvinden op de historische Markt in het hart van Gennep. Deze geliefde traditie koestert niet alleen de harten van de lokale bevolking maar reikt ver daarbuiten.

 

De Markt zal gehuld zijn in het zachte schijnsel van ontelbare kaarsen, waarbij elke bezoeker een eigen kaars in de hand zal dragen.

 

Kaarsjesavond 2023

 

Deze jaarlijkse gebeurtenis heeft zich door de jaren heen stevig genesteld in de lokale cultuur en blijft ook dit jaar, met recht, met een hoofdletter geschreven: een baken van warmte en verbondenheid in de donkere wintermaanden, zoals Mieke Hoogkamp van de organisatie benadrukt.

 

“Het is een baken van warmte en verbondenheid dat Gennep in de donkere wintermaanden verlicht.”

 

 

Muzikale harmonie

 

Dit jaar zullen de muzikale klanken verzorgd worden door het getalenteerde koor Cheers en de bevlogen fanfare Eendracht Maakt Macht (EMM) uit Heijen. Deze samenwerking belooft de avond een extra feestelijke toets te geven.

 

Het hoogtepunt van de Kaarsjesavond is zonder twijfel het gezamenlijk zingen van bekende kerstliederen door het publiek, het koor en het orkest. Mocht de tekst even ontsnappen aan het geheugen, geen zorgen, programmaboekjes zijn beschikbaar. Onder het betoverende kaarslicht zullen de aanwezigen gezamenlijk de sterren van de hemel zingen.

 

Tussen de melodieën door zullen burgemeester Hans Teunissen van Gennep en vertegenwoordigers van diverse geloofsgemeenschappen vredeswensen overbrengen aan het publiek.

 

Juist in deze tijden van uitdaging en verdeeldheid biedt de Kaarsjesavond een welkome gelegenheid tot verbinding en reflectie.

 

Kortste dag

 

De keuze voor 21 december is allesbehalve toevallig. Op de kortste dag van het jaar straalt Gennep als teken van hoop met de Kaarsjesavond een licht uit dat de duisternis verdrijft.

 

“Met Kerstmis in het vooruitzicht, kijken we reikhalzend uit naar het licht dat deze traditie brengt, en wellicht heeft onze wereld dat nu meer dan ooit nodig.”

 

Evenementen

 

Oh ja, nog even dit: Organiseer je een evenement dat met Kerst te maken heeft? Laat het ons weten, en wij plaatsen er graag een artikel over. Of het nu gaat om een gezellige kerstmarkt, een sfeervol concert, of een creatieve kerstworkshop… Deel het met de Gennepse gemeenschap via redactie@Gennep.News.

 

Samen laten we Gennep stralen en delen we de magie van de feestdagen met de hele gemeente!

 

GennepNews Kerstboomstrijd

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Column

De column Bajes is nu te vinden op Gennep.News! Lees hoe de plannen voor de Houtkade de esthetiek van Gennep bedreigen en hoe Dwarsliggert...

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...