Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kapellenbaan

Gennep

Kunst voor de ziel

Medio september presenteert Stichting Cultuur Zonder Grenzen het project Kapellenbaan. Het grensverleggend project combineert kunstwerken rondom het thema Stilte en bezinning met wandelroutes in de regio van Cuijk, Gennep en Boxmeer. Meer informatie op Gennep.News.

Medio september presenteert Stichting Cultuur Zonder Grenzen het project Kapellenbaan. Het grensverleggend project combineert verschillende kunstwerken rondom het thema Stilte en bezinning met diverse wandelroutes in de regio van Cuijk, Gennep en Boxmeer. Fijn als je even tot jezelf wilt komen in een tijd van wereldwijde hectiek, bijvoorbeeld.

 

 

Door: Deborah van GennepNews

 

 

De kunstwerken van de gerenommeerde artiesten dienen als eigentijds kapel en vormen ijkpunten in een mooi landschap. Enkele voorbeelden die al in ontwikkeling zijn:

 

 

Panta

 

 

Locatie: Centrum Gennep

 

 

In het centrum van Gennep komt PANTA, een kunstwerk van Joep van Lieshout (1963). Volgens Van Lieshout is het kunstwerk PANTA een ultieme plek van rust, reflectie en bezinning. Panta betekent ‘alles’ en is afgeleid van het klassieke Griekse begrip Panta Rhei (alles stroomt en beweegt).

 

 

Grenskapel

 

 

Locatie: De Diepen, Milsbeek

 

 

De Grenskapel van Frank Havermans (1967), heeft de vorm van twee biddende handen. De naam zegt het al, deze nieuwe kapel staat op de grens tussen Nederland en Duitsland. Vanaf een bankje heeft de bezoeker uitzicht op een grenzeloos mooi landschap.

 

 

Mariakapel

 

 

Locatie: Kruisherenklooster, St. Agatha

 

 

 

 

De Mariakapel van Maria Roosen (1957) biedt telkens aan één persoon de mogelijkheid tot stilte en bezinning. Een snoer van grote glazen bollen verwijst naar de rozenkrans. Volgens Maria Roosen is stilte en bezinning een oud principe en nog steeds actueel voor de mens van nu.

 

 

Kloostergang

 

 

Locatie: Natuurgebied De Vilt, Beugen

 

 

Kloostergang van Sachi Miyachi (1978, Japan) heeft de vorm van een acht, het symbool voor oneindigheid. De bezoeker kan hier eindeloos in rondlopen. Het werk nodigt uit tot inkeer en zelfreflectie. Myachi: Door naar binnen te kijken verruim je de blik naar buiten. Myachi is ook performer.

 

 

 

 

Informatie

 

 

Stichting Cultuur Zonder Grenzen (klik!) wil graag een verbinding maken tussen bewoners uit de regio Land van Cuijk, Boxmeer en Gennep en de culturele en maatschappelijke tradities uit deze streek. Het project Kapellenbaan is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Gennep en kent verder ook een creatief cultureel programma voor de jeugd.

 

 

Heb je nieuws, ben je grenzeloos creatief of heb je thuis van lieverlee ook al een kapel gebouwd? Stuur gerust je bericht, foto of vlog naar redactie@gennepnews.nl.

 

 

Foto: facebook.com/Kapellenbaan

 

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Regio

Extravaganza op Elzendaalcollege Boxmeer biedt op 29 februari en 1 maart een avond vol wereldse optredens, geïnspireerd door steden over de hele wereld. Leerlingen...

Regio

Het Nederlands kampioenschap Maasheggenvlechten staat weer voor de deur, en het belooft een knotsgek spektakel te worden! Op 10 maart 2024 gaan de groenste...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....