Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeente Gennep

Gennep

Laag inkomen? Goed verzekerd, tegen een gunstige prijs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet.

Inwoners van de gemeente Gennep met een laag inkomen kunnen ook in 2017 een basis en aanvullende zorgverzekering met korting afsluiten. De gemeente Gennep heeft daar weer afspraken over gemaakt met CZ en VGZ.

Wie kan er gebruik van maken?

Inwoners met een bijstandsuitkering hebben begin november een brief ontvangen. Dat geldt ook voor inwoners met een laag inkomen die onlangs een andere vorm van ondersteuning kregen. Met dit bericht de gemeente ook inwoners met een laag inkomen informeren die niet bekend zijn.

Is uw maandelijkse inkomen (excl. vakantiegeld) lager dan onderstaand? Dan kunt u een zorgverzekering met korting afsluiten.

– Alleenstaande: € 1.113,95, en boven de pensioenleeftijd: € 1.252,08

– Alleenstaande ouder: € 1.108,88

– Echtpaar: € 1.591.36, en boven de pensioenleeftijd: € 1.709,50

Deze bedragen geven 120% van het minimumloon weer.

Wat scheelt het?

VGZ en CZ geven een korting van 6% op de maandelijkse premie van de basis én de aanvullende verzekering. Hoeveel dat is ziet u op www.gezondverzekerd.nl. Daarnaast geeft de gemeente een extra jaarlijkse bijdrage van € 138,- (= 11,50 per maand). Kinderen zijn gratis meeverzekerd.

Hoe gaat het overstappen?

– Zorg dat uw premiebetalingen op orde zijn, anders kunt u niet overstappen.

– Maak zelf de vergelijking en lees de polis van VGZ en CZ goed door op www.gezondverzekerd.nl. Of haal informatie op bij de receptie van de gemeente.

– Zeg uiterlijk in december 2016 uw huidige zorgverzekering op.

– Sluit uiterlijk in januari 2017 uw nieuwe basis en aanvullende verzekering af.

Vragen?

Met vragen helpen de medewerkers van het Team Toegang u graag. Zij zijn op werkdagen in de ochtend bereikbaar via (0485) 49 41 41. De gemeente geeft geen advies over de keuze in verzekering/verzekeraar.

Bron: Gemeenterubriek Gennep

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verwant

Milsbeek

Er is een groot bouwproject gepland tussen Heiveld en Langstraat in Milsbeek, met 77 nieuwe woningen. Politieke steun is overwegend positief, maar de SP...

Column

De magie van Sinterklaas in Gennep dreigt te vervagen door financiële obstakels. Lees de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News om te ontdekken hoe...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...