Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Laag inkomen? Goed verzekerd, tegen een gunstige prijs

Inwoners van de gemeente Gennep met een laag inkomen kunnen ook in 2017 een basis en aanvullende zorgverzekering met korting afsluiten. De gemeente Gennep heeft daar weer afspraken over gemaakt met CZ en VGZ.

Wie kan er gebruik van maken?

Inwoners met een bijstandsuitkering hebben begin november een brief ontvangen. Dat geldt ook voor inwoners met een laag inkomen die onlangs een andere vorm van ondersteuning kregen. Met dit bericht de gemeente ook inwoners met een laag inkomen informeren die niet bekend zijn.

Is uw maandelijkse inkomen (excl. vakantiegeld) lager dan onderstaand? Dan kunt u een zorgverzekering met korting afsluiten.

– Alleenstaande: € 1.113,95, en boven de pensioenleeftijd: € 1.252,08

– Alleenstaande ouder: € 1.108,88

– Echtpaar: € 1.591.36, en boven de pensioenleeftijd: € 1.709,50

Deze bedragen geven 120% van het minimumloon weer.

Wat scheelt het?

VGZ en CZ geven een korting van 6% op de maandelijkse premie van de basis én de aanvullende verzekering. Hoeveel dat is ziet u op www.gezondverzekerd.nl. Daarnaast geeft de gemeente een extra jaarlijkse bijdrage van € 138,- (= 11,50 per maand). Kinderen zijn gratis meeverzekerd.

Hoe gaat het overstappen?

– Zorg dat uw premiebetalingen op orde zijn, anders kunt u niet overstappen.

– Maak zelf de vergelijking en lees de polis van VGZ en CZ goed door op www.gezondverzekerd.nl. Of haal informatie op bij de receptie van de gemeente.

– Zeg uiterlijk in december 2016 uw huidige zorgverzekering op.

– Sluit uiterlijk in januari 2017 uw nieuwe basis en aanvullende verzekering af.

Vragen?

Met vragen helpen de medewerkers van het Team Toegang u graag. Zij zijn op werkdagen in de ochtend bereikbaar via (0485) 49 41 41. De gemeente geeft geen advies over de keuze in verzekering/verzekeraar.

Bron: Gemeenterubriek Gennep

Reacties