Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Laatste werkdag burgemeester Peter de Koning

Dinsdag 3 september 2019 is de laatste werkdag van Peter de Koning voor de gemeente Gennep. De burgemeester concludeert dat het niet meer haalbaar is de door de wethouders ervaren verstoorde relatie binnen het college te herstellen. Dat maakt de gemeente Gennep bekend.

 

 

In de verklaring die hij in juli uitsprak, gaf de burgemeester al aan ‘in september’ te vertrekken.

 

 

Burgemeester De Koning legt ambtsketen neer

 

 

Via de website van de gemeente laat de burgervader weten het graag anders gezien te hebben en de lopende benoemingsperiode liever uit te willen dienen, maar:

 

 

In deze situatie vind ik het echter belangrijker dat er een einde komt aan de onduidelijkheid rond mijn positie en geef ik voorrang aan het herstel van rust in de gemeente Gennep.

 

 

Steun

 

 

De burgemeester voelt zich gesterkt door de vele warme blijken van steun en waardering die hij de afgelopen periode heeft ontvangen. Zijn beslissing is genomen in het belang van de gemeente.

 

 

Ik wil niet dat de gemeente nadeel ondervindt van voortdurende spanningen binnen het gemeentebestuur.

 

 

 

 

Wethouders opgelucht

 

 

De wethouders laten weten opgelucht te zijn dat er nu duidelijkheid is. Peter Lucassen, ook namens zijn collega-wethouders Janine van Hulsteijn en Rob Peperzak:

 

 

We hebben een voor alle partijen lastige periode achter de rug. Het is goed dat we onze blik weer kunnen richten op de plannen en uitdagingen voor de gemeente Gennep.

 

 

Over de manier waarop het afscheid van de raad en de Gennepse bevolking invulling zal krijgen, volgt binnenkort meer duidelijkheid. De heer Theo Bovens, commissaris van de Koning van provincie Limburg, heeft toegezegd op korte termijn naar Gennep te komen om afspraken te maken over de opvolging van Peter de Koning.

 

 

Tijdelijke oplossing

 

 

Komende tijd neemt Peter Lucassen als locoburgemeester de taken van de burgemeester over. Raadslid en plaatsvervangend raadsvoorzitter Jacques van Bergen neemt tijdelijk het voorzitterschap van de raadsvergaderingen voor zijn rekening.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2387821948127710

 

 

Peter de Koning was zeven jaar burgemeester van Gennep. In december 2017 werd hij nog voor zes jaar herbenoemd.

 

 

 

 

Reacties