Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Landmark Gennep West

Gennep

Knap staaltje werk

Het kunstwerk ‘Landmark Gennep West’ van kunstenaar Frans Klerkx staat sinds zaterdag 2 oktober in het Gennepse Weverpark. De naam van het werk is goed gekozen: Landmark betekend volgens de Dikke Van Dale opvallend bouwwerk of ander element in het landschap. Kijk voor meer informatie op Gennep.News.

Het kunstwerk Landmark Gennep West van kunstenaar Frans Klerkx staat sinds zaterdag 2 oktober in het Gennepse Weverpark. De naam van het werk is goed gekozen: Landmark betekend volgens de Dikke Van Dale opvallend bouwwerk of ander element in het landschap.

 

Het zes meter hoge beeld bestaat uit drie platen cortenstaal die zijn ‘gevouwen’ en samengevoegd zodat ze aan de top een kleine driehoek vormen.

 

 

Allemaal cortenstaal

 

Cortenstaal (COR-TEN-staal, de originele benaming van deze staalsoort) is populair in Gennep. De Gennepse informatieborden, de bloembakken en de watergoten op het Jan Lindersplein, de plattegrond op de keramiekmuur, de sculptuur op de rotonde Gennep-Noord, de beelden van Sporen Nalaten door Richard Smeets, Het Muzieksculptuur, Het Holocaustmonument… Allemaal van cortenstaal.

 

De materiaalsoort is dan ook uitermate geschikt om in de buitenlucht te plaatsen. Daarbij is vrijwel iedere vorm en afmeting mogelijk. Het kan worden gebogen, gesmolten, gelast, bekrast, voorzien van uitsnede, is duurzaam én het hoeft niet te worden behandeld. Wethouder Rob Janssen is blij met het nieuwe kunstwerk:

 

Het vormt een aantrekkelijke entree, die direct laat zien waar Gennep voor staat: een rijk scala aan kunst en cultuur.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gennep News (@gennepnews)

 

Vastgeroeste ideeën

 

Wat vinden inwoners van het eerste wat je ziet als je Gennep binnenrijdt? De meningen zijn verdeeld:

 

Van “Ik vind ‘t mooi! En een eyecatcher, dat sowieso.” tot “Beter naar Xhofleer brengen, die zijn er denk ik wél blij mee.” en “Ik wist niet dat Gennep een dependance van de Hoogovens was?”

 

Wie naar kunst kijkt, voelt zich misschien geneigd er meteen iets van te moeten vinden. Maar een snel oordeel vormen is geen kunst. Kunst moet vastgeroeste ideeën weer lucht geven.

 

Verwant

Gennep

Op het Vrijheidsplein in Gennep is een Anne Frankboom geplant ter vervanging van de zieke Vrijheidsboom, met deelname van leerlingen en wethouder Frank Pubben,...

Gennep

Mirso Bajramovic, een gerespecteerde kunstenaar in Gennep, wordt geprezen door het kunstplatform AATONAU voor zijn universele kunstwerken, waaronder de opvallende series "Kopstukken" en "About...

Gennep

Gennep's Vrijheidsplein herbergt binnenkort een Anne Frank-boom-naaste, als symbolische vervanging voor de gekapte vrijheidsboom. Gemeente Gennep benadrukt veiligheidsredenen voor de kap en introduceert tevens...

Regio

In het nabij Gennep gelegen dorpje Hommersum werden deze zomer cortenstalen informatieborden onthuld bij historische gebouwen. Pastor Uchenna Aba zegende de borden, die dienen...