Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Leerlingen De Ratel zetten zich in voor natuur

Op donderdag 15 november staken leerlingen van basisschool De Ratel de handen uit de mouwen. Onder leiding van medewerkers van Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) Limburg werd op het heideterrein, hoek Siebengewaldseweg – Stiemensweg, flink gezaagd en gesjouwd.

 

De leerlingen van groep 7a en 7b vertellen enthousiast.

 

 

We vonden het erg leuk om te doen. We moesten eerst takken van dennenbomen afzagen. Daarna mochten we met z’n tweeën de boom omzagen. Dat deden we met een handzaag met aan twee kanten een handvat. En toen moesten we de boom op een hoop gooien. Dat was wel zwaar. We mochten alleen de kleine dennenbomen omzagen.

 

 

Genneperhei

 

 

Op de vraag waarom deze werkzaamheden nodig zijn, antwoorden ze:

 

 

Om meer ruimte te geven aan de heide, zodat er diertjes zoals een zeldzame sprinkhaan kunnen leven. Die houden van zonlicht.

 

 

En dat klopt. Het gaat om de steppesprinkhaan. Deze komt voor op de Genneperhei en krijgt zo een groter leefgebied. Dat geldt ook voor struikheide en kleine fauna zoals vlinders en reptielen. Zij laten zich graag zien op deze open plek.

 

 

 

 

Leerzaam

 

 

De leerlingen vinden het leuk dat ze natuurles niet alleen op school, maar ook in de praktijk krijgen.

 

 

We hadden laatst les over spinnen en toen moesten we spinnen gaan zoeken. Het is heel leerzaam om in de natuur bezig te zijn. En de mensen van de stichting (IKL) waren blij met onze hulp. Het enige wat minder leuk was, waren de rode mieren toen we onze lunch gingen eten. Maar toch zouden we
dit vaker willen doen.

 

 

Bron: Gemeenterubriek Gennep, VIA Gennep 21 november 2018

 

 

Reacties

Deel Bericht