Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Leerlingen maken kennis met 400 jaar oude stadhuis

De afgelopen twee weken hebben leerlingen van de basisscholen uit de gemeente Gennep het 400 jaar oude Gennepse stadhuis bezocht. Circa 540 leerlingen werden door de stadsgidsen en vrijwilligers van Museum Het Petershuis door ‘het Gennepse huis van de democratie’ geleid. Afgelopen vrijdag waren groep 7 en 8 van De Brink uit Ottersum een uurtje te gast.

 

 

In de VVV-ruimte op de benedenverdieping werd met een film iets over de geschiedenis van Gennep en het stadhuis verteld, buiten werd meer over de historie en de uiterlijke kenmerken van het gebouw gesproken. Onder de nok van het stadhuis maakten de leerlingen kennis met speciaal hout dat uit het Reichswald was gehaald voor het maken van de dakspanten. De kelder met de diepe waterput en de vele voorbeelden uit de Gennepse geschiedenis sprak misschien wel het meest tot de verbeelding. Een deel van een kanonskogel, een oude drinkbokaal, aardewerken scherven, schapentanden en de gevangenis, de fantasie van de jongeren kwam hier helemaal los.

 

 

De raadzaal die nu nog wat kaal bijlag maar binnenkort wordt opgefleurd, werd vanzelfsprekend als belangrijkste ruimte van ‘het huis van de democratie’ niet overgeslagen. Zo maakte de jeugd tijdens de rondleiding op speelse en practische wijze kennis met een belangrijk stukje Gennepse geschiedenis.

 

 

In het kader van het jubileum 400 jaar stadhuis Gennep staan er dit jaar nog diverse feestelijke activiteiten op het programma zoals een Gilden Ontmoetingsdaq, een historisch weekend, een Pruuvemmment en een expositie in Museum Het Petershuis.

 

 

Kijk voor bijzonderheden op www.stadhuisgennep400jaar.nl

 

 

 

 

Auteur en foto’s: Frans Thonen

 

 

Reacties