Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

kerstacties Leerlingenraad Elzendaalcollege-Metameer Boxmeer overhandigt cheque van 1567,81 aan het Glazen Huis van serious Request
Leerlingenraad Elzendaalcollege-Metameer Boxmeer overhandigt cheque van 1567,81 aan het Glazen Huis van serious Request

Gennep

Leerlingen schitteren met kerstacties

Elzendaalcollege-Metameer leerlingen schitteren met hartverwarmende kerstacties, waaronder Serious Night en ‘Doneer ’n Fles voor ALS’, waarbij ruim €11.000 werd opgehaald voor goede doelen als Stichting ALS Nederland en Hospice De Cocon.

In de geest van de feestdagen hebben de leerlingen van Elzendaalcollege-Metameer zich op indrukwekkende wijze ingezet voor anderen. De school, die bekend staat om haar toewijding aan zowel onderwijs als gemeenschap, heeft verschillende hartverwarmende kerstacties ontplooid.

 

Want, zoals ze bij Elzendaalcollege-Metameer geloven, is school meer dan alleen leren; het gaat ook om er zijn voor elkaar en hulp bieden. Hiermee dragen de leerlingen niet alleen bij aan hun eigen wereld, maar maken ze ook de wereld van anderen een stukje mooier.

 

Kerstacties

 

Op vrijdag 22 december overhandigde de school namens Jenaplan Boxmeer een cheque van maar liefst €11.436,41 aan het Glazen Huis van Serious Request, dat dit jaar Stichting ALS Nederland als het gekozen goede doel had.

 

Daarnaast werden er ook mooie bedragen opgehaald voor Hospice De Cocon in Sint Anthonis (€2334,36) en het schoolfonds ter ondersteuning van gezinnen (€1173,24). De derdejaarsleerlingen hadden de eer om zelf te beslissen hoe het geld verdeeld werd over deze drie prachtige doelen.

 

De actieweek werd op donderdagnacht afgesloten met Serious Night, waarbij leerlingen deelnamen aan workshops, gezelligheid en de mogelijkheid om te slapen – hoewel dat niet verplicht was. Michiel Duijff, docent Jenaplan, benadrukte het belang van Serious Night:

 

“Eén nacht op school, een fantastische manier om de vakantie in te gaan!”

 

Drie cheques overhandigd tijdens Serious Night jenaplan Boxmeer

Drie cheques overhandigd tijdens Serious Night in Boxmeer

 

Doneer ’n Fles voor ALS

 

Eerder in de week trad de schoolband It’s Music van Stevensbeek op in het winkelcentrum van Boxmeer, waar ze maar liefst €322 ophaalden. Dit bedrag ging naar hun medeleerling Vince, die zelf ook in actie kwam voor Stichting ALS Nederland met zijn actie ‘Doneer ’n Fles voor ALS’. Vince wist een prachtig bedrag van €6353,- in te zamelen en overhandigde woensdag de cheque bij het Glazen Huis in Nijmegen.

 

Vince overhandigt cheque in het Glazen Huis van Serious Request

Vince overhandigt cheque in het Glazen Huis van Serious Request

 

Vrijwilligerswerk

 

In Gennep deden alle onderbouwleerlingen vrijwilligerswerk bij verschillende organisaties en instellingen om iets terug te geven aan de gemeenschap. Van Pieten bij Sinterklaasactiviteiten tot ondersteuning bij lokale zorginstellingen en sportverenigingen, de leerlingen staken de handen uit de mouwen om meerdere goede doelen te ondersteunen.

 

In Boxmeer sloten leerlingen het jaar af met een Christmascarrousel, een vintage sale en diverse uitdagende activiteiten voor het goede doel. De leerlingenraad overhandigde namens alle leerlingen een cheque van €1567,81 aan het Glazen Huis.

 

Tijdens Serious Night op Jenaplan werden drie indrukwekkende cheques overhandigd: €11.436,41 voor Stichting ALS Nederland (Serious Request), €2334,36 voor Hospice De Cocon, en €1173,24 voor het schoolfonds.

 

De derdejaarsleerlingen brachten een nacht door op school met leuke workshops en activiteiten, wat resulteerde in een prachtige afsluiting van de kerstacties.

 

Serious Request: Elzendaalcollege-Metameer

 

Foto’s: Femke de Schepper en Jaimy Jenniskens

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Regio

Leerlingen van Elzendaalcollege-Metameer exposeren eindexamenwerk in De Weijer, Boxmeer, van 28 mei tot 11 juni. Thema "IN ACTIE!" inspireert een mix van meer dan...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....