Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Keramiek

Gennep

Leren pottenbakken of boetseren

Boetseren of pottenbakken is erg populair aan het worden omdat het is leuk is om zelf dingen te maken. Bij Eght Gennep zijn op dinsdagavond weer enkele plaatsen vrij gekomen om te leren pottenbakken of boetseren. Voor info kun je bellen met 0485 517 446 of 06 555 338 37 en mailen naar artcompany@home.nl.

Kleien is de nieuwe yoga viel onlangs in een landelijke krant te lezen. Boetseren of pottenbakken is erg populair aan het worden omdat het is leuk is om zelf dingen te maken.

 

 

Het is mindful en super ontspannend want als je met je handen bezig bent wordt je hoofd lekker leeg.

 

 

Bij Eght Gennep zijn op dinsdagavond weer enkele plaatsen vrij gekomen om te leren pottenbakken of boetseren. De cursusruimte is in een van de gebouwen van Dichterbij in Gennep, vlakbij het hoofdkantoor. Dus makkelijk te bereiken.

 

 

Alles wat je nodig hebt is aanwezig. Er zijn elektrische pottenbakkersdraaischijven en alle mogelijke gereedschappen om te boetseren. Dus je hoeft zelf alleen maar makkelijke kleren, die een beetje vies mogen worden, mee te nemen.

 

 

Tijdens deze cursus maak je kennis met het boetseren van keramiek en leer je een beetje pottenbakken. De werkstukken worden gebakken. Na deze startcursus kun je ervoor kiezen om wekelijks door te gaan tot begin mei, waarbij je ook leert werken met glazuren en decoratie.

 

 

Gevorderden zijn natuurlijk ook welkom.

 

 

Naast keramiek kun je bij Eght Gennep ook leren hoe je een bronzen beeld maakt of werken in zachte steensoorten.

 

 

Voor info kun je bellen met 0485 517 446 of 06 555 338 37 en mailen naar artcompany@home.nl.

 

 

Verwant

Gennep

Zes lokale kunstenaars exposeren op zondag 22 oktober in Gennep bij 'Paint Brunch', een tentoonstelling met gratis toegang en een culinaire brunch. De expositie...

Milsbeek

Verken de wereld van keramiek met medeoprichter Frank Theunissen tijdens de 35ste Keramisto-editie, gelegen aan de Mookerplas bij Milsbeek. Leer over de inspiratie en...

Milsbeek

Verken de geschiedenis van Milsbeek tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september. Bezoek het Pottenbakkersmuseum 'De Oude Pottenbakkerij' en ervaar de kunst...

Gennep

In een bijzondere samenwerking tussen Rabobank Noord-Brabant Oost en diverse culturele instellingen heeft Museum Het Petershuis een waardevolle schenking ontvangen. Meer informatie op Gennep.News.