Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Levende Kersttocht

De 16de Levende Kersttocht door straten Gennep-Zuid op vrijdag 15 december 2017

 

 

Zoals inmiddels traditie is geworden, wordt op vrijdag 15 december 2017 de kersttocht weer georganiseerd in Gennep-Zuid. De kersttocht voert langs vele personages uit het Bijbelverhaal. De tocht is uitgezet in enkele straten rondom buurthuis VanOns in Gennep-Zuid.

 

 

De tocht is voor iedereen geschikt, jong en oud, gelovig en ongelovig, met en zonder beperking, met en zonder rolstoel, met en zonder kinderwagen, alleen of samen.

 

 

Sinds 2014 word de tocht steeds verder uitgebreid met personages uit het Bijbelverhaal en het Midden-Oosten. De acteurs zitten op (door bewoners zelf ontworpen) prachtig aangeklede locaties langs de route. Diverse muzikanten spelen voor de reizigers en verhogen de sfeer met hun bijdrage. Aanwonenden dragen hun steentje bij door hun huis met sfeervol te verlichten of door een vuurkorf aan te steken.

 

 

Onderweg wordt in een “herberg” warme chocomel en glühwein uitgedeeld. Er zijn schapen, een ezeltje en een kalf die geaaid kunnen worden. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe reizigers gevonden die op weg gaan naar de volkstelling.

 

 

Al deze vrijwilligers hopen u ook dit jaar weer een onvergetelijke, gezellige en magische avond te bezorgen.

 

 

In het buurthuis kunnen kinderen als vanouds een kerststukje maken. Verder is in het buurthuis een gezellig winter café ingericht waar na afloop van de tocht ook de acteurs bij elkaar komen om na te borrelen.

 

 

Tussen 18.30 uur en 19.30 uur wordt u op het Norbertplein door onze gastvrouwen verwelkomd en op reis gestuurd.

 

 

Uit veiligheid worden de straten rondom het buurthuis afgesloten voor verkeer.

 

 

Desondanks vragen wij u om de kinderen iets reflecterends of lichtgevends te laten dragen zodat zij goed zichtbaar zijn. Kleed je warm aan, bijvoorbeeld als herder of romein of handelsreiziger of wat je zelf maar leuk vindt, want je gaat een boeiende reis maken door een koud land!

 

 

Meedoen is gratis, alles wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van Gemeente Gennep, VSB fonds, Groothandel Snellen, Jumbo, 4-Events, en Van Tienen uit Zeeland.

 

 

Bron: Wijkraad Gennep-Zuid

 

 

Reacties