Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Levenslicht

Gemeenten vanwaar Joden zijn gedeporteerd kunnen deel uitmaken van het interactieve monument Levenslicht van kunstenaar, ontwerper en uitvinder Daan Roosegaarde. Zondag 26 januari vindt de lokale Holocaust herdenking plaats op het Ellen Hoffmannplein. Hierbij worden de herdenkingsstenen ook in Gennep onthuld.

 

 

Levenslicht

 

 

In totaal zijn bij Studio Roosegaarde in Rotterdam 104 duizend lichtgevende stenen in de maak, verwijzend naar het aantal uit Nederland gedeporteerde Joden, Sinti en Roma. Alle stenen zullen op 16 januari eerst één groot monument vormen in Rotterdam. Vervolgens worden ze samen met uv-lichtbronnen verspreid onder de deelnemende gemeenten. Kijk voor meer informatie over het kunstproject op studioroosegaarde.net.

 

 

 

 

Daan Roosegaarde

 

 

Daan Roosegaarde plaatste eerder reflecterende prisma’s op de heftorens van de Afsluitdijk, bracht lichtgevende algen aan op de vloer van een kazemat en maakte een energiezuinige snelweg met belijning die in het donker oplicht dankzij glow-in-the-dark-verf. Voor Levenslicht liet hij zich inspireren door de Joodse traditie om (kiezel)steentjes op graven en Holocaust-monumenten te plaatsen.

 

 

 

 

Tijdens de herdenking op zondag 26 januari om 19.00 uur in Gennep wordt ook een nieuw informatiebord op het Ellen Hoffmannplein onthuld.

 

 

Reacties