Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Leyon Hildering brengt Kazim tot leven

Leyon Hildering ontwikkelt de film Kazim, geïnspireerd door zijn passie voor cultuur en identiteit, waarin de zoektocht van een 10-jarige Eritrese jongen naar acceptatie en verbondenheid centraal staat, met steun via crowdfunding.

Leyon Hildering, een gepassioneerde filmmaker uit Gennep, is bezig met een bijzonder project: de film Kazim. Als afstudeerstudent aan de St. Joost School of Art & Design in Breda deelt Leyon zijn visie op de kracht van film om identiteit en verbinding te verkennen.

 

“Mijn inspiratie voor Kazim komt voort uit mijn eigen ervaringen en mijn diepgewortelde interesse in cultuur, identiteit en verbinding,” legt Leyon uit.

 

“Als iemand van gemengde afkomst, half Keniaans en half Nederlands, voel ik een sterke drang om de culturele diversiteit te omarmen en te delen via mijn kunst.”

 

Leyon Hildering brengt Kazim tot leven Kazim

Deze jonge acteur belichaamt Kazim tijdens de filmopnames

 

Kazim

 

Het verhaal van Kazim draait om een 10-jarige Eritrese jongen die naar Nederland emigreert met zijn ouders. Leyon beschrijft de kern van de film als een zoektocht naar acceptatie en verbondenheid, iets wat hij persoonlijk herkent. “Het is een jongen die, net als veel anderen, op zoek is naar zijn plek in een nieuwe omgeving,” zegt Leyon.

 

“Hij worstelt met de uitdagingen van immigratie en integratie, maar leert uiteindelijk het belang van trots zijn op jezelf en je achtergrond.”

 

Leyon, helemaal rechts op de foto, regisseert met passie tijdens de opnames van Kazim

Leyon, helemaal rechts op de foto, regisseert met passie tijdens de opnames van Kazim

 

Het doel van de film gaat verder dan alleen entertainment. Leyon benadrukt dat hij met deze film een positieve boodschap wil overbrengen en tegelijkertijd een dialoog wil aanwakkeren over identiteit en verbinding.

 

“Ik hoop dat Kazim mensen inspireert om zich in te leven in anderen en om te streven naar meer begrip en empathie in onze samenleving.”

 

Crowdfunding

 

Het proces van het maken van de film is geen gemakkelijke taak geweest, maar Leyon heeft ervoor gekozen om de kracht van crowdfunding te omarmen om zijn visie tot leven te brengen. “Het maken van een film vereist veel middelen en toewijding,” legt hij uit.

 

“Crowdfunding stelt ons niet alleen in staat om financiële steun te ontvangen, maar ook om een gemeenschap op te bouwen rondom ons project.”

 

Achter de schermen tijdens de opnames van Kazim op het grasveld van JongNL in Gennep

Achter de schermen tijdens de opnames van Kazim op het grasveld in de roofvogelbuurt in Gennep

 

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het ondersteunen van Kazim, biedt Leyon een eenvoudige manier om bij te dragen. “Elke donatie, groot of klein, wordt enorm gewaardeerd en zal rechtstreeks bijdragen aan het maken van deze film,” zegt hij.

 

“Samen kunnen we een impact maken en een verhaal vertellen dat de moeite waard is om gehoord te worden.”

 

Verwant

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...

Gennep

Pieter Arts exposeert van 26 mei tot 30 juni schaalmodellen van regionale kerken in Museum Het Petershuis in Gennep. Op 4 juni houdt Antoine...

Gennep

Bibliotheek Gennep biedt veilige wifi via Publicroam voor online verbinding zonder zorgen. Gratis account aanmaken via app of website. Werkplekken, studieplekken en printservice beschikbaar...