Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Op donderdag 23 mei vertelt ervaringsdeskundige Susanne Dimmers haar bijzondere verhaal in de bibliotheek van Gennep
Op donderdag 23 mei vertelt ervaringsdeskundige Susanne Dimmers haar bijzondere verhaal in de bibliotheek van Gennep

Gennep

Lezing Susanne Dimmers over NAH

Susanne Dimmers deelt haar inspirerende verhaal in Bibliotheek Gennep op 23 mei. Na jaren van epilepsie door een hersentumor, onderging ze ingrijpende operaties. Meer informatie op Gennep.News.

Op donderdag 23 mei staat de Bibliotheek van Gennep in het teken van een avond vol inspiratie en moed. Ervaringsdeskundige Susanne Dimmers zal haar bijzondere verhaal delen met het publiek.

Het is een verhaal van doorzettingsvermogen, hoop en veerkracht dat velen zal raken en motiveren.

 

Susanne Dimmers

 

Susanne’s reis begon op haar zeventiende, toen ze werd geconfronteerd met epilepsie als gevolg van een hersentumor. Deze diagnose zette haar leven volledig op zijn kop. Jaren van strijd volgden, maar Susanne liet zich niet uit het veld slaan.

 

Met een ongekende vastberadenheid onderging ze twee zeldzame en levensveranderende operaties om de tumor en een groot deel van haar brein te verwijderen. Het was een lange en zware weg, maar Susanne bleef vechten, vastbesloten om haar leven niet door de ziekte te laten bepalen.

 

NAH

 

Nu, vele jaren later, staat Susanne hier sterker dan ooit tevoren. Haar verhaal is er een van overwinning, maar ook van bewustwording. Ze vraagt met haar verhaal aandacht voor mensen die te maken hebben met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), een vaak onzichtbare maar ingrijpende aandoening die het leven van vele mensen beïnvloedt.

 

Susanne wil anderen inspireren en laten zien dat zelfs in de donkerste tijden er altijd hoop is, en dat met de juiste instelling en steun van anderen, alles mogelijk is.

 

Naast Susanne zal ook haar man, Peter, het woord nemen. Hij zal zijn persoonlijke ervaringen delen over hoe het is om te leven met een partner met NAH. Het is een uniek perspectief dat zelden gehoord wordt, maar ontzettend waardevol is voor iedereen die te maken heeft met vergelijkbare situaties. Peter zal laten zien hoe liefde, begrip en geduld de sleutel zijn tot het omgaan met de uitdagingen die NAH met zich meebrengt.

 

De avond belooft een bron van inspiratie en inzicht te worden voor iedereen die aanwezig is. Het is een kans om te leren, te groeien en elkaar te steunen. Want samen staan we sterker, en samen kunnen we laten zien dat hoop en veerkracht altijd aanwezig zijn, zelfs in de moeilijkste tijden.

 

Dus kom op 23 mei naar de Bibliotheek van Gennep, waar de deuren open zullen staan voor een avond vol inspiratie en verbondenheid. De avond begint om 19.15 uur en de toegang is gratis voor iedereen, ongeacht lidmaatschap. Het enige dat je hoeft te doen is je aanmelden.

 

 

Verwant

Gennep

In Gennep-Zuid biedt Eet je mee? maandelijks een driegangendiner aan in Wijkcentrum Van Ons, waar mensen samenkomen voor slechts €8 per persoon. Geleid door...

Gennep

Het Veteranen Anjerperk opent op het Vrijheidsplein in Gennep, als eerbetoon aan veteranen. Burgemeester Hans Teunissen leidt de ceremonie, waarbij de laatste anjers worden...

Gennep

Leyon Hildering ontwikkelt de film Kazim, geïnspireerd door zijn passie voor cultuur en identiteit, waarin de zoektocht van een 10-jarige Eritrese jongen naar acceptatie...

Column

De nieuwe column Coronaboom van Dwarsliggert op GennepNews vat de discussie over een coronamonument samen. De suggestie om de paardenkastanjeboom als symbool te gebruiken...