Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeenschapsicoon Jan Kuppen krijgt Koninklijke erkenning
Gemeenschapsicoon Jan Kuppen krijgt Koninklijke erkenning

Gennep

Lintje voor Jan Kuppen

Jan Kuppen uit Afferden ontvangt een Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor diverse verenigingen, waaronder Viswater Beheersvereniging Gennep en Stichting Bijzonder in Beweging. Zijn toewijding als voorzitter en vrijwilliger bij verschillende organisaties heeft een positieve impact gehad.

Tijdens de viering van het 100-jarig jubileum van Viswater Beheersvereniging Gennep op zondag 24 maart heeft burgemeester Manon Pelzer van de Gemeente Bergen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan een lokale held: Jan Kuppen uit Afferden.

 

Jan werd geëerd met de benoeming tot lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn buitengewone inzet en toewijding aan zijn gemeenschap. Zijn levenswerk als voorzitter van Viswater Beheersvereniging Gennep, waar hij al sinds 2001 betrokken is, werd erkend.

 

Toewijding

 

Als verenigingscontroleur zorgde hij ervoor dat alle leden de juiste visdocumenten bezaten. Hij was ook betrokken bij de jeugdcommissie en gaf visles aan jonge enthousiastelingen.

 

Zijn leiderschap was cruciaal in het overwinnen van een bestuurscrisis in 2017, waarna de vereniging een indrukwekkende groei doormaakte.

 

Goede Doelen

 

Jan heeft ook zijn hart verpand aan het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 2005 coördineert hij de wekelijkse biljartgroep voor Stichting Bijzonder in Beweging in Gennep. Hij helpt ook bij speciale evenementen zoals met Sinterklaas.

 

Zijn altruïstische geest wordt verder weerspiegeld in zijn rol als voorzitter van Stichting Goede Doelen Week Afferden, waar hij sinds 2011 de jaarlijkse collecteweek met passie coördineert.

 

En alsof dat nog niet genoeg is, draagt Jan ook bij aan carnavalsvereniging De Erdmennekes in Bergen.

 

Van 2013 tot 2019 was hij een toegewijde chauffeur voor het prinsenpaar en de dansmarietjes. Als gastheer bij evenementen, blijft hij een geliefd en vertrouwd gezicht voor zijn medeburgers.

 

Burgemeester Manon Pelzer prees Jan voor zijn onbaatzuchtige toewijding aan de gemeenschap. Ze overhandigde hem het welverdiende lintje, terwijl bloemen werden uitgereikt aan zijn lieftallige vrouw Diny.

 

Met een bescheiden glimlach op zijn gezicht en een warme handdruk van de burgemeester, werd Jan Kuppen op deze dag officieel erkend als een stille held van Bergen.

 

Foto: Frans Thonen

 

Verwant

Gennep

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet &...

Gennep

Genneps Vocaal Ensemble bereidt zich voor op een groot(s) concert op 12 mei, na maanden van repetities. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen...

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...