Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Lintjesregen 2022

Vier inwoners uit gemeente Gennep werden op dinsdag 26 april verrast door burgemeester Hans Teunissen. Hij kwam langs om hen persoonlijk te feliciteren met een koninklijke onderscheiding. Voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving werden zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 

 

Op Koningsdag, woensdag 27 april, werden alle inwoners die vanaf 2020 een koninklijke onderscheiding ontvingen nog eens extra in het zonnetje gezet tijdens een bijeenkomst in de publiekshal van het gemeentekantoor. De afgelopen twee jaar ging deze bijeenkomst vanwege de coronamaatregelen niet door.

 

 

Decorandi

 

 

Mevrouw Toos Tiebosch-de Kleijn, Gennep

 

 

 

 

Toos Tiebosch-de Kleijn verdient haar onderscheiding door een veelvoud van vrijwilligersactiviteiten voor de inwoners van Ottersum. Ze was tussen 1993 en 2001 bestuurslid bij ZijActief Ottersum en nog steeds kan de vereniging altijd op haar steun rekenen. Sinds 2018 is Toos voorzitter bij KBO Ottersum. In coronatijd stuurde ze vanuit deze rol maandelijks brieven naar de leden van de KBO om hen een hart onder de riem te steken. Behalve voor ouderen, is Toos ook voor de jeugd actief. Zo vervult ze de taak van verkeersregelaar tijdens de Jeugd4daagse in Ottersum en is ze actief als vrijwilliger op basisschool De Brink in Ottersum. Toos is verder collectecoördinator van het collecteteam KWF Gennep en ze was vrijwilliger tijdens de Samenloop voor Hoop in 2013 en 2018. Ten slotte is Toos actief in de werkgroep GROOTS Ottersum en is ze een bekend gezicht binnen de parochie. Zo voert ze de redactie van het parochieblad, zat ze 8 jaar lang in het kerkbestuur en is ze sinds 4 jaar lid van de kerngroep parochie Ottersum.

 

 

De heer Frenck Bindels, Ottersum

 

 

 

 

Frenck Bindels heeft een lange lijst van vrijwilligerstaken achter zijn naam staan, waarmee hij middenin de Ottersumse gemeenschap staat. Hij was tussen 1985 en 2009 vrijwilliger bij het kerkkoor Cantina Nova. Tussen 2007 en 2016 was hij bestuurslid en voorzitter van buurtvereniging De Panovensche Hei. Hij voerde kascontroles uit voor voetbalvereniging Achates, beheerde en bemande de kassa voor het jeugdprinsenbal van carnavalsvereniging De Maskotters en verzorgde voor deze vereniging ook het vervoer van jeugdleden naar evenementen in de omliggende dorpen. Nog altijd zit Frenck niet stil. Tegenwoordig is hij bestuurslid van Stichting Kindervakantiewerk Ottersum, voorzitter van de Jeugd4daagse Ottersum, secretaris van de serviceclub Kiwanis (afdeling Maasduinen), vrijwilliger bij tennisvereniging Ottersum-Ven-Zelderheide en lid van de werkgroep Dorpsontwikkelplan van de Dorps Ambitie Groep Ottersum.

 

 

De heer Edwin Jans, Heijen

 

 

 

 

Edwin Jans is een bekend gezicht in Heijen. Tussen 2007 en 2013 was hij bestuurslid van Stichting Jeugdraad Heijen. Verder is hij nog altijd nauw betrokken bij de Heijense samenleving via de vereniging Hèjje Mojjer, waarvan hij sinds 2011 secretaris is. Vanuit die functie richtte hij in 2013 de Goede Doelen Week in Heijen op, waarbij hij de collectanten van diverse verenigingen motiveerde om hun krachten te bundelen voor het goede doel. Ten slotte leverde Edwin een belangrijke bijdrage aan het ontstaan van de Dorpskamer in Heijen, waarvan hij nog altijd bestuurslid is.

 

 

De heer Hans Schiks, Heijen

 

 

 

 

Hans Schiks zet zich al jaren met veel passie in voor mensen met een beperking via zijn werk bij Dichterbij. Daarnaast speelt hij sinds 1995 een belangrijke rol bij het G-voetbal in de gemeente Gennep. Hij verzorgt trainingen voor de G-voetballers van Voetbal Extra VV Heijen, organiseert activiteiten en is een betrokken trainer voor alle spelers. Ook voor het binnenhalen van subsidies en fondsen voor het G-voetbal maakt hij zich hard. Naast zijn inzet voor het G-voetbal is Hans sinds 2018 leider van het eerste elftal van VV Heijen.

 

 

Reacties

Deel Bericht