Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Lisette Verstegen waarnemend rector Elzendaalcollege Boxmeer en Gennep

Gennep

Lisette Verstegen waarnemend rector Elzendaalcollege

Lisette Verstegen is per 1 december benoemd tot waarnemend rector van het Elzendaalcollege in Boxmeer en Gennep. De 57-jarige Lisette, woonachtig in Nijmegen en oorspronkelijk afkomstig uit Sint Anthonis, spreekt van een ‘gespreid bedje’ waarin ze terecht is gekomen.

Lisette Verstegen is per 1 december benoemd tot waarnemend rector van het Elzendaalcollege in Boxmeer en Gennep. De 57-jarige Lisette, woonachtig in Nijmegen en oorspronkelijk afkomstig uit Sint Anthonis, spreekt van een ‘gespreid bedje’ waarin ze terecht is gekomen.

 

 

Er ligt een fantastische basis, maar er zijn nog een aantal mooie uitdagingen bij het Elzendaalcollege waar ik graag gestalte aan geef.

 

 

Zegt Verstegen, die het afgelopen anderhalf jaar al vestigingsdirecteur was van het Elzendaalcollege in Boxmeer. De gangen van het Elzendaalcollege vormen bekend gebied voor Verstegen, die haar eigen middelbare schooldiploma in Boxmeer heeft behaald.

 

 

Toen anderhalf jaar geleden een vacature ontstond voor een vestigingsdirecteur in Boxmeer, vond ik dat natuurlijk wel speciaal.

 

 

Vertelt Verstegen, die eerder al eens waarnemend rector was op het Dominicus College in Nijmegen en de functie van projectleider onderwijs bekleedde bij het Strabrecht College in Geldrop.

 

 

Het bevalt me erg goed op het Elzendaalcollege. Wat me direct opviel, is hoeveel mensen er werken die er zelf op school gezeten hebben. Dat zegt ook wel iets over de betrokkenheid van de docenten. Onder de vorige rector is er een mooie basis neergezet en schitterende (ver)nieuwbouw op beide locaties gerealiseerd. Daar kan ik mooi op voortborduren als waarnemend rector.

 

 

Digitalisering continueren

 

 

Verstegen ziet voor de komende jaren een paar mooie uitdagingen. “Door de coronacrisis heeft de digitalisering bij ons op school een vlucht genomen. Het is nu aan ons om te kijken hoe deze digitalisering bij kan dragen aan ons toekomstige onderwijs en tijdswinst kan opleveren waardoor de docent extra tijd kan steken in de begeleiding van leerlingen. De school wil dit graag faciliteren, maar de ideeën moeten vanaf de werkvloer komen. Dat stimuleren we ook”, vertelt Verstegen, die zelf groot voorstander is van medezeggenschap bij leerlingen.

 

 

De stem van de leerling vind ik erg belangrijk. Daarom zijn we op beide locaties met de leerlingenraad in gesprek. Vorig jaar hebben we ook een studiedag gehouden samen met de leerlingen, zodat je tot ander soort gesprekken en erg leuke co-creaties komt. Scholieren hebben vaak hele originele ideeën waar je als school mee verder kunt.

 

 

Eigenheid van de regio

 

 

Hoog op de agenda staat ook verdere samenwerking met de scholen in de regio en het regionale bedrijfsleven. Het project Sterk Techniekonderwijs is al een mooi voorbeeld van hoe goed deze samenwerking verloopt”, weet Verstegen.

 

 

Ook zetten we nog nadrukkelijker in op samenwerking met bedrijven in de regio, zodat leerlingen al op school kennismaken met organisaties en bedrijven in het Land van Cuijk en Noord-Limburg. We willen de eigenheid van de regio naar het klaslokaal brengen.

 

 

Verwant

Regio

Op 15 en 16 maart hebben meer dan 1.000 groep 8-leerlingen zich aangemeld voor de brugklas op middelbare scholen in het Land van Cuijk...

Gennep

Onze regio staat momenteel voor de uitdaging om te werken met minder leerlingen en leraren dan vroeger. Dit kan betekenen dat het moeilijker wordt...

Gennep

Maandag 26 september trapte burgemeester Hans Teunissen het project Toekomstvisie Gennep 2040 af op de plek waar onze toekomst daadwerkelijk zit: op school! Op...

Gennep

Op 17 en 18 mei ondergingen leerlingen van het Elzendaalcollege Gennep de TABOEIEND experience. In de klas maakte de jeugd op een laagdrempelige manier...