Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Live webinar: Hoogwatercrisis Limburg

In juli 2021 hebben grote delen van Limburg te maken gehad met hevige wateroverlast. Deze hoogwatercrisis heeft veel vragen opgeroepen. Om de oorzaken en gevolgen van de crisis te onderzoeken, hebben Waterschap Limburg en de Provincie Limburg het Kennisinstituut Deltares opdracht gegeven voor een feitelijk onderzoek.

 

 

Het onderzoek is uitgevoerd in twee fasen. De eerste fase, die in mei 2022 is afgerond, richtte zich op vier overstromingsgebieden. De resultaten zijn te vinden op de website van Waterschap Limburg. De tweede fase van het onderzoek, die net is afgerond, richtte zich op de stroomgebieden van de Geul, Geleenbeek en Roer. Hierbij is ook gekeken naar mogelijke maatregelen om wateroverlast te beperken.

 

 

Rampbestrijdingsplan Hoogwater Limburg

 

 

Webinar

 

 

Op donderdag 26 januari worden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd tijdens een webinar. Dit webinar is live te volgen via een laptop, smartphone of pc, en er kunnen vragen gesteld worden in de chat. Aanmelden voor het webinar kan via de website van Waterschap Limburg. Het webinar zal ook later terug te kijken zijn via deze website. Hier zullen ook het volledige rapport en de deelrapporten te vinden zijn.

 

 

 

 

Foto: Frank Wouters

 

 

Reacties