Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Brandweerlieden

Gennep

Lokale helden: Brandweerlieden

Hoe wordt er gehandeld als er eenmaal een calamiteit is met hoog water? Wie zijn die mensen die dan en wat zijn hun werkzaamheden? De vrijwillige brandweerlieden van Gennep en Mook hebben de handen ineen geslagen. Lees het verhaal van onze verslaggever op Gennep.News.

Hoe wordt er gehandeld als er eenmaal een calamiteit is met hoog water? Wie zijn die mensen die dan en wat zijn hun werkzaamheden? De vrijwillige brandweerlieden van Gennep en Mook hebben de handen ineen geslagen.

 

 

Door onze verslaggever

 

 

Op het terrein met zand en grind staan brandweerlieden te zwoegen in de hete zon, zandzakken vullen. Waterschap Limburg had alles voor elkaar; de zandzakvulmachine. Marcel ‘de Spiek’ Spikmans, die pal aan de voorzijde van het bedrijfsterrein woont, regelde de tractor en de shovel, wel zo handig om er bij te hebben.

 

 


 

 

Lokale Helden: Dijkwachters

 

 

Verwant

Carnaval

Op zaterdag 27 november zou het Limburgs sprookje Juul, de Kleine Kwânte Kwakkert tijdens de Gulden Humor in Weert worden gepresenteerd. De Gulden Humor...

Gennep

Vandaag heeft de traditionele nieuwjaarsreceptie van de Brandweerpost Gennep weer plaatsgevonden. Burgemeester Peter de Koning had het druk met de diverse jubilarissen en diploma-uitreikingen....