Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Lucassen stopt als wethouder

SP-wethouder Peter Lucassen stopt 6 juli als wethouder van de gemeente Gennep, hij gaat met pensioen. Zo heeft hij maandagavond bekend gemaakt tijdens de gemeenteraadsvergadering. Zijn opvolger is nog niet bekend. Meer informatie op Gennep.News.

SP-wethouder Peter Lucassen stopt 6 juli als wethouder van de gemeente Gennep, hij gaat met pensioen. Zo heeft hij maandagavond bekend gemaakt tijdens de gemeenteraadsvergadering. Zijn opvolger is nog niet bekend.

 

 

De SP is sinds 2000 actief in Gennep. De partij nam in 2014 voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en behaalde toen in een keer vijf van de zeventien zetels. Peter Lucassen is sindsdien wethouder.
 

 

In 2018 behaalde zijn partij vier zetels waardoor hij wethouder van Gennep kon blijven. Zijn portefeuille bestaat momenteel uit Sociaal Domein, Onderwijs en de projecten Kind Expertise Centrum (KEC) en Arbeidsmatige dagbesteding. Na het vertrek van burgemeester Peter de Koning was Lucassen een tijdje locoburgemeester.

 

 

Wethouders nemen gemeente op sleeptouw

 

 

Ik heb me zes jaar lang uit volle overtuiging ingezet voor de Gennepse bevolking. Het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd eind 2019, voorafgegaan door gezondheidsklachten, hebben mij doen besluiten het rustiger aan te gaan doen. Daarom leg ik mijn taak als wethouder neer.

 

 

De SP’er zat eerder al in het Nijmeegse college. Toen hij in Gennep aanschoof liet hij weten dat hij niet van plan was om naar Limburg te verhuizen. Afgelopen december bereikte hij de pensioengerechtigde leeftijd.

 

 

Ik kijk terug op een goede samenwerking met de gemeenteraad en het college en heb groot respect voor de ambtelijke organisatie.

 

 

De Gennepse SP-afdeling betreurt zijn vertrek. Fractievoorzitter Rob Janssen:

 

 

Peter is een bekwaam bestuurder met wie velen prettig en constructief hebben samengewerkt, zowel binnen als buiten onze gemeente. Een professional, die bovendien ook bij de SP-leden in Gennep bijzonder goed ligt. Wij gaan hem enorm missen.

 

 

Verwant

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Gennep

De tweede informatiebijeenkomst over De Houtkade in Gennep presenteert het aangescherpte plan, gebaseerd op feedback van de eerste bijeenkomst en online enquêtes. Op 16...

Column

De column Afvalberg benadrukt de groeiende ergernis over illegaal gestort afval, dat zich opstapelt als een onbeheersbare kracht in de straten. Dwarsliggert roept op...