Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Maai mei niet

Inmiddels weten we allemaal het belang van de groei van veldkruid, een betere naam voor onkruid. In de bermen langs wegen, in parken, en overal waar het maar kan ontpoppen. Dat alles voor de cirkel van al wat leeft. Niet in de laatste plaats voor de mens. Diezelfde mens was lange tijd van mening dat alles rondom hem heen mooi geknipt, gemaaid en betegeld moest zijn.

 

 

In mei is er de bijzondere bloei van talloze veldkruiden die van enorme waarde zijn voor bijen en andere insecten. Zij halen geen voedsel uit kortgewiekt gras, maar hebben bloemen en planten nodig. Als er in de maand mei even niet gemaaid wordt, dan kan de populatie van bijen wel tot tien keer groter worden.

 

 

Bloemrijke bermen

 

 

Onze gemeente begon vorig jaar meteen met dit maaibeleid toen het geïntroduceerd werd (klik!). Wel was men zich er bewust van dat er hier en daar aanpassingen moesten komen.

 

 

De bermen zijn weer kaal

 

 

De gemeente ontving ruim 80 klachten van burgers omtrent het maaibeleid, aldus wethouder Rob Peperzak, waaronder verkeersbelemmering van borden. Ook bleek aan de voet van dijken niet zichtbaar of er lekkages waren tijdens het hoogwater datzelfde jaar.

 

 

We hebben de klachten zeer serieus genomen, maar veiligheid gaat dan toch net voor.

 

 

Aldus de wethouder. De aanpassingen zijn inmiddels zoveel mogelijk doorgevoerd.

 

 

 

 

Reacties