Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Langs het Pagepark blijft een deel van het groen staan
Langs het Pagepark blijft een deel van het groen staan

Gennep

Zorgen over Maaibeleid Brabantweg

Bewoners van Gennep uiten zorgen over het maaibeleid langs de Brabantweg vanwege veiligheids- en milieukwesties. Hoewel reacties van de gemeente nog worden verwacht, roepen bewoners op tot meer betrokkenheid en geduld. Een open dialoog is nodig voor een oplossing die zowel veiligheid als ecologie respecteert.

In Gennep groeit de onvrede over het maaibeleid van de gemeente, vooral langs de Brabantweg. Bewoners uiten hun bezorgdheid over de veiligheid en het verlies van ecologisch waardevolle flora. Wat is er aan de hand?

 

Langs het Pagepark blijft een deel van het groen staan, wat volgens bewoners zorgt voor een onveilige situatie. Ook verdwijnen bloemen en planten door het rigoureuze maaien, waardoor insecten geen plek meer hebben om te leven.

 

Langs het Pagepark blijft het verkeerde deel van het groen staan

 

Hoewel bewoners hun zorgen hebben geuit, hebben zij nog geen officiële reactie ontvangen. De gemeente Gennep heeft tijd nodig om alle reacties en berichten te verwerken en een passend antwoord te formuleren.

 

Bewoners blijven geduldig afwachten maar blijven desondanks oproepen tot meer betrokkenheid bij het maaibeleid. Ze hopen op een oplossing die zowel de veiligheid als het milieu ten goede komt.

 

Hetzelfde geldt voor de bewoners van de Prinses Margrietstraat in Gennep, waar het grasveld tussen de parallelweg is gemaaid.

 

Grasveld tussen de parallelweg aan de Prinses Margrietstraat in Gennep

Grasveld tussen de parallelweg aan de Prinses Margrietstraat in Gennep

 

Voorjaarsronde

 

Sinds 27 mei is de gemeente begonnen met de voorjaarsronde van het maaibeleid. Tijdens deze ronde maait men halve meterstroken en gedeeltes van de wegbermen.

 

Dit jaar gebeurt dit op een ecologisch verantwoorde manier: er wordt minder vaak gemaaid en delen van de bermen blijven begroeid. Men maait grote grasvlakten niet volledig om insecten en kleine dieren een thuis te bieden.

 

De Bokashi-methode verwerkt de plantenresten en zet ze om in natuurlijke meststof voor de landbouw.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Gemeente Gennep

Op 20 juni beslist de Bezirksregierung Düsseldorf over het bijwerken van het Regionalplan, met plannen voor windmolens in het Reichswald. Gennep maakt bezwaar vanwege...

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...

Heijen

De gemeente Gennep biedt de Paardenwei in Heijen tijdelijk ter pacht aan voor begrazing van vee. Geïnteresseerden kunnen zich tot 2 juli 2024 aanmelden...