Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Maasclean-up

Gennep

Maasclean-up

De Maasclean-up van 14 augustus was een prachtige samenwerking met de Brandweer Gennep, Gemeente Gennep en IVN Maas en Niers. Ruim 60 deelnemers uit verschillende regio’s: Afferden, Amersfoort, Cuijk, Gennep, Heijen, Uden, Achterhoek, Milsbeek, Lutjeshoek en nog meer plaatsen, hadden zich aangemeld. Meer informatie op Gennep.News.

De Maasclean-up van 14 augustus was een prachtige samenwerking met de Brandweer Gennep, Gemeente Gennep en IVN Maas en Niers. Ruim 60 deelnemers uit verschillende regio’s: Afferden, Amersfoort, Cuijk, Gennep, Heijen, Uden, Achterhoek, Milsbeek, Lutjeshoek en nog meer plaatsen, hadden zich aangemeld.

 

 

Zo leuk om te bemerken dat ook jongeren aan deze actie deelnamen. Zij waren super enthousiast. Het was een groot succes!

 

 

Niet alleen het weer zat mee, de organisatie en samenwerking was perfect geregeld. Van tevoren hebben de coördinatoren en alle deelnemers informatie en instructies ontvangen. Vooral dat veiligheid belangrijk was, de 1,5 m afstand en dat men goede schoenen moest aantrekken.

 

 

In 4 groepen hebben de deelnemers op verschillende locaties langs de maasoevers en de weilanden gestruind, vanaf de Boxmeerseweg, Paesplas, Loswal, Genneperhuis tot aan de voormalige steenfabriek in Milsbeek.

 

 

Bij het voorlopen was al bemerkt dat er niet veel groot afval lag, maar vooral veel klein afval. Dat is funest voor het milieu. Belangrijk was uit de hagen van meidoorn, tussen de struiken en van het prikkeldraad al het afval op te ruimen. Dit omdat (oever-)vogels en andere dieren hierin verstrikt kunnen raken. De gemeente had gezorgd voor voldoende afvalzakken en grijpstokken. Dat kwam heel goed van pas tussen de meidoorn hagen.

 

 

Wat is er zoals gevonden: dopjes, flesjes, wattenstaafjes, roerstaafjes, stukjes touw, draad, bloempotten, botervlootjes, schoeisel, bekertje, plastic, laars, autoband met velg, bed matras, stukken zwaar tuinhout, buizen, palen en nog veel meer. Al het afval is op de gemeentewerf in een container gedaan. De gemeente zorgt voor de verdere gescheiden afvalverwerking.

 

 

Onder het genot van pakjes drinken met lekker koek, hebben de deelnemers gepicknickt tussen de koeien in het weiland of op een rustplaats in de schaduw. Sommige deelnemers zijn erg enthousiast geworden over onze regio. Zij maakten er na afloop nog een gezellig dagje uit van. Van IVN Maas en Niers hebben zij brochures en folders ontvangen over de stadswandeling van Gennep en een aantal Ommetjes in de omgeving. Verder ook een flyer om zichzelf thuis te controleren op teken.

 

 

Foto: Marian Vink

 

 

Verwant

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Gennep

De tweede informatiebijeenkomst over De Houtkade in Gennep presenteert het aangescherpte plan, gebaseerd op feedback van de eerste bijeenkomst en online enquêtes. Op 16...

Milsbeek

Op 21 april organiseert KBO Zomerzon Milsbeek een dans- en luistermiddag met orkest Get Around in MFA Trefpunt. Iedereen is welkom om te genieten...