Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Maaskemp Radboud Derksen
Radboud Derksen

Gennep

Maaskemp “geldverspilling”

De gemeenteraad van Gennep overweegt een grootschalig plan voor de ontwikkeling van de Maaskemp, met o.a. een jachthaven en strandjes. Fractievoorzitter Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal bekritiseert het plan als geldverspilling zonder algemeen belang.

De gemeenteraad van Gennep staat op het punt een knoop door te hakken over een grootschalig plan voor de ontwikkeling van de Maaskemp, gelegen tussen de Maasbrug en het Genneperhuys.

 

Alles ligt nog open“, is de strekking van het voorstel, zo stelt het college. Maar volgens fractievoorzitter Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal is niets minder waar:

 

“Wanneer de gemeenteraad instemt met dit voorstel, gaan de gemeente Gennep, de provincie Limburg, het waterschap en een delfstoffenwinnaar met elkaar een gebiedsvisie opstellen. En daar gaat het direct faliekant mis.”

 

Groots plan voor Maaskemp

 

Commercieel belang

 
De delfstoffenwinnaar (Teunesen Zand en Grint) heeft een commercieel belang, betoogt Hillebrand. “Namelijk zoveel mogelijk zand winnen. Ook wil hij de woonboten een nieuwe woonbestemming bieden wegens zijn uitbreiding van de Heijense haven.”

 

Het plan zou volgens Hillebrand de Maaskemp transformeren tot “een gebied zoals vele“, terwijl het juist een indrukwekkende geschiedenis heeft.

 

“Ongetwijfeld liggen er nog archeologische resten uit de tijd van de Romeinen. Ook zou er heel wat uit de Tachtigjarige Oorlog te vinden moeten zijn.”

 

“Geen algemeen belang”

 

Financiële zorgen spelen ook een rol in de kritiek van RoodGroen Lokaal. “Het ontwikkelen van de Maaskemp gaat miljoenen kosten. De gemeente is er voor het algemeen belang. Sportaccommodaties en scholen zijn daar voorbeelden van. Investeringen in dit gebied dienen geen algemeen belang.”

 

De toekomst van de Maaskemp hangt af van een weloverwogen besluit dat recht doet aan alle belangen en meningen. Op 15 april zal de gemeenteraad van Gennep hierover in gesprek gaan.

 

 

Foto: Radboud Derksen

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...