Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

terugblik raadsinformatiebijeenkomst Maaskemp

Gennep

Maaskemp: Natuurontwikkeling en hoogwaterveiligheid samengebracht

Op maandagavond 20 maart 2023 vond er in de raadzaal van Gennep een raadsinformatiebijeenkomst plaats over de gebiedsontwikkeling Maaskemp. De bijeenkomst werd goed bezocht door ongeveer 60 raadsleden, burgerraadsleden, inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties. Lees de terugblik op Gennep.News.

Op maandagavond 20 maart 2023 vond er in de raadzaal van Gennep een raadsinformatiebijeenkomst plaats over de gebiedsontwikkeling Maaskemp. De bijeenkomst werd goed bezocht door ongeveer 60 raadsleden, burgerraadsleden, inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties.

 

Voordat het gesprek van start ging, werden er presentaties gegeven door Teunesen Zand en Grint B.V. en de gemeente, die live werden uitgezonden via de gemeentelijke website. Raadslid Mariska van den Hoogen opende de bijeenkomst en benadrukte het belang van een open dialoog als vertrekpunt voor het project.

 

Dialoog

 

Wethouder Peter Stevens gaf aan waar we nu staan in het gebiedsproces en nodigde iedereen uit bij te dragen aan goede participatie. Jaap Deutekom van Teunesen lichtte de startnotitie toe, waarover het college van B en W in januari 2023 besloot in dialoog te willen gaan.

 

Zowel Teunesen als de gemeente willen het gebied Maaskemp ontwikkelen, om zo ambities op het gebied van hoogwaterveiligheid, natuurontwikkeling en recreatie samen te brengen en waar te maken. De startnotitie is een eerste verkenning, waarbij er nog veel meer uitwerking nodig is om de mogelijke functies van het gebied te verkennen. Teunesen wil dit samen met de gemeente, inwoners en andere belanghebbenden gaan doen. Er zijn diverse gemeentelijke visies en plannen zoals het beleefbaar maken van het Genneper Huys, de visie Maasheggen en de relatie Maaskemp en het centrum van Gennep die hierbij een rol spelen. Het plan is om de ruimtelijke kwaliteit in balans te brengen voor toekomstige generaties.

 

Dialoogtafels

 

Na de presentaties gingen de aanwezigen in gesprek aan thematafels over ambities, kansen en bedreigingen voor landgebonden activiteiten, watergebonden activiteiten en recreatie en cultuurhistorie. De gesprekken waren levendig en leverden een grote hoeveelheid aan inzichten op.

 

Dialoogtafel

 

Het vervolg van het proces zal de komende tijd samen met de raad worden bepaald. Ge√Įnteresseerden kunnen de berichtgeving volgen via de website van de gemeente Gennep.

 

Verwant

Gennep

In Gennep hebben buurtbewoners het initiatief genomen om geveltuintjes aan te leggen bij De Doelen. Met medewerking van de gemeente en lokale sponsors streven...

Gennep

Vanmiddag vond de prijsuitreiking plaats van de Ooievaars-Tekenwedstrijd, georganiseerd door Tourist Info Gennep. Het evenement trok een grote groep enthousiaste kinderen, ouders en grootouders....

Gennep

Van 17 juli tot en met 29 juli wordt het jaarlijkse Internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival gehouden in het pittoreske Gennep. Op verschillende bijzondere locaties...

Gennep

In Gennep hebben ze iets speciaals: een bruisende gemeenschap van roeken. Onlangs vond er een bijeenkomst plaats georganiseerd door de gemeente Gennep om het...