Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

MaasZorgWerkt

Gennep

MaasZorgWerkt

Dichterbij, Pantein en GGZ Oost Brabant, de drie grote werkgevers in de regio Noord-Limburg en Noordoost-Brabant, hebben hun krachten gebundeld met Gilde Opleidingen om een innovatief opleidingsprogramma te creëren voor toekomstige verpleegkundigen. Meer informatie op Gennep.News.

Dichterbij, Pantein en GGZ Oost Brabant, de drie grote werkgevers in de regio Noord-Limburg en Noordoost-Brabant, hebben hun krachten gebundeld met Gilde Opleidingen om een innovatief opleidingsprogramma te creëren voor toekomstige verpleegkundigen.

 

Het samenwerkingsverband MaasZorgWerkt biedt studenten in een leer-werktraject (BBL) de kans om kennis te maken met drie verschillende branches in de zorg, namelijk de verstandelijke gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg. Deze unieke samenwerking biedt studenten niet alleen de mogelijkheid om ervaring op te doen in verschillende sectoren van de zorg, maar ook om te worden opgeleid als innovatieambassadeurs.

 

De opleiding duurt drie jaar en biedt studenten de mogelijkheid om gedurende hun studieperiode in drie verschillende sectoren te werken. Ieder studiejaar gaat de student vier dagen per week bij een andere werkgever in een nieuwe zorgsetting aan de slag. Daarnaast is er elke week één schooldag.

 

Tijdens de opleiding nemen de studenten leervragen vanuit hun eigen praktijk mee naar school, om met medestudenten en docenten op zoek te gaan naar het antwoord. Deze leervragen geven sturing aan de invulling van het onderwijs.

 

Naast het bieden van praktische ervaring in verschillende sectoren van de zorg, worden studenten in deze opleiding ook opgeleid tot innovatieambassadeurs. Deze nieuwe verpleegkundigen fungeren als brug tussen zorg en technologie en zijn een intermediair tussen de wensen van de zorgvrager en het team rondom het gebruik van zorgtechnologie en anderzijds de mogelijkheden in de organisatie. Op deze manier zullen deze verpleegkundigen een belangrijke rol spelen in het dichten van de kloof tussen technologie en zorg.

 

Het opleidingsprogramma biedt studenten niet alleen de kans om kennis te maken met verschillende branches in de zorg en de technologie, maar biedt hen ook direct na afronding van hun studie een baangarantie. Op deze manier willen de werkgevers meer mensen enthousiasmeren, opleiden en behouden voor het zorgvak in de regio.

 

De eerste aanmeldingen voor deze opleiding stromen inmiddels binnen en de studenten zullen direct na de zomervakantie starten. Meer informatie over deze unieke samenwerking tussen werkgevers en onderwijsinstellingen is te vinden op de website van MaasZorgWerkt of tijdens de informatiebijeenkomst op 22 mei.

 

Verwant

Gennep

Op 14 april 2024 ontving Marion Scholten - Van der Vlugt een koninklijke onderscheiding voor haar toewijding aan de Huurdersvereniging Gennep en haar werk...

Gemeente Gennep

Wethouder Frank Pubben van Gennep leidde de presentatie van het transformatieplan IZA Mooi Maasvallei. Het plan, gericht op groeiende zorgvraag tegen 2030, benadrukt betrokkenheid...

Ottersum

Zorgorganisatie Dichterbij kondigt de oprichting aan van 'De Boei' in Ottersum, een nieuwe locatie voor mensen met een licht verstandelijke beperking die net niet...

Gennep

Gouverneur Emile Roemer blikt kort terug op een uitdagend jaar in Limburg, benadrukt zorgen over polarisatie, en roept op tot verbondenheid voor 2024. Hij...