Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Maatregelen tegen problemen openbaar vervoer

Provincie Limburg erkent dat er problemen zijn met het openbaar vervoer vanuit de kop van Noord-Limburg naar Nijmegen. Dat laat 1limburg.nl weten. Tegelijk is er een aantal maatregelen genomen om de situatie te verbeteren, zo is de strekking van het antwoord op schriftelijke vragen van het CDA.

 

 

De fracties van het CDA uit de gemeenten Bergen, Gennep en Mook & Middelaar hebben Hennie Nilessen en Rudy Tegels aangesproken over de problemen. De statenleden hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.

 

 

Openbaar vervoer

 

 

Bussen van lijn 83 tussen Venlo en Nijmegen komen na Molenhoek steeds vaker in een file terecht. Volgens het provinciebestuur is dat vooral tijdens de spits. Binnen de nieuwe dienstregeling is rekening gehouden met voldoende buffertijd voor kleine vertragingen. Buslijn 84 van Gennep naar Boxmeer sluit volgens de provincie ‘naadloos’ aan op de Maaslijn. Het provinciebestuur erkent wel dat de Maaslijn aan zijn maximale capaciteit zit. Zodra de geplande elektrificatie klaar is gaat dit veranderen, zegt het provinciebestuur.

 

 

Wij houden samen met de provincies Gelderland en Noord-Brabant de reizigersaantallen in de gaten en waar mogelijk wordt er op ingespeeld.

 

 

Twan Reintjes van CDA Gennep is blij dat er maatregelen genomen worden.

 

 

Een snelle en frequente busverbinding tussen kop van Noord-Limburg en Nijmegen blijft van groot belang.

 

 

Reacties