Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Mächtig und Stark
Mächtig und Stark

Gennep

Gennep’s geschiedenis herleeft

Deze zomer brengt de expositie Mächtig und Stark de geschiedenis van Gennep tot leven in museum Het Petershuis. Met unieke kaarten, tekeningen en objecten uit de 80-jarige oorlog biedt de tentoonstelling een fascinerende kijk op het verleden.

Deze zomer kun je in museum Het Petershuis in Gennep een duik nemen in de indrukwekkende geschiedenis van de stad. De expositie Mächtig und Stark brengt het rijke verleden van Gennep tot leven. Met historische kaarten, stadsgezichten en objecten uit de 80-jarige oorlog stap je terug in de tijd.

 

Mächtig und Stark

 

In de expositie vind je bijzondere stukken uit de kaartencollectie van Tiberius Bodel Nijenhuis. Een echte blikvanger is de originele pentekening van het raadhuis van Gennep door Jan de Beijer uit 1742. Ook zijn er tal van objecten uit particuliere collecties toegevoegd speciaal voor de Gennepse tentoonstelling.

 

Stedendwinger

 

Een van de hoogtepunten van de expositie is de kopergravure die prins Frederik Hendrik toont bij het vertrek van de Spanjaarden uit Gennep in 1641. Deze gravure illustreert de strategische rol van Gennep in de 80-jarige oorlog. Frederik Hendrik, bijgenaamd de Stedendwinger, speelde een cruciale rol in de bevrijding van de stad.

 

Kaarten

 

De kaarten en atlassen van Blaeu zijn wereldberoemd. Johan Blaeu, een bekende kaartenmaker uit de 17de eeuw, wijdde maar liefst vier grote foliopagina’s aan het beleg van Gennep in zijn boek Toneel der Steden. Deze expositie geeft je een unieke kans om deze historische kaarten van dichtbij te bekijken.

 

 

Objecten

 

Naast kaarten en tekeningen vind je ook boeken, atlassen, munten en wapens uit de tijd van de 80-jarige oorlog. Deze objecten geven een levendig beeld van het leven in die tijd. De expositie Mächtig und Stark is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Gennep en de regio.

 

Bezoek

 

De expositie Mächtig und Stark is te zien vanaf 7 juli tot en met 1 september in Het Petershuis in Gennep.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Het onderzoek van Lexnova en MKB-Nederland toont aan dat Gennep voldoende scoort op MKB-vriendelijkheid, maar er is ruimte voor verbetering. De gemeente heeft een...

Gennep

Een historisch pand in de Brugstraat, waar ooit textielzaak Supertex zat, is getransformeerd tot een modern appartementencomplex. Schepers Inc. heeft de ontwikkeling en verhuur...

Sport

Kaate Mulders en Sam van Keulen schitteren op het EK U18 in Slowakije. Kaate presteert uitstekend op zowel de 1500 als de 3000 meter....

Gemeente Gennep

Blauwtong is teruggekeerd in de gemeente Gennep, met drie meldingen van besmettingen in Milsbeek, Ottersum en Heijen. Schapenboeren en dierenartsen maken zich grote zorgen...