Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Wecycle Stichting Jarige Job

Gennep

Maria Goretti verdient Wecycle-certificaat

Leerlingen van de basisschool hielpen familie en bekenden te wecyclen door oude kleine elektrische apparaten op school in te leveren voor recycling. De school ontvangt naast een mooie beloning een Wecycle-certificaat met 2 sterren. 206 basisscholen deden mee met de inzamelactie.

Leerlingen van de basisschool hielpen familie en bekenden te wecyclen door oude kleine elektrische apparaten op school in te leveren voor recycling. De school ontvangt naast een mooie beloning een Wecycle-certificaat met 2 sterren. 206 basisscholen deden mee met de inzamelactie. Deze werd georganiseerd door Wecycle, die de inzameling en recycling regelt van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. 

 

 

De school draagt hiermee bij aan zowel het milieu als de maatschappij: de afgedankte apparaten worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen en Wecycle doneert 10.000 euro aan Stichting Jarige Job. Deze stichting bezorgt kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag. De jarigen ontvangen een Verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis. Huib Lloyd, directeur Jarige Job:

 

 

De scholeninzamelactie van Wecycle is een geweldige manier om kinderen te betrekken bij maatschappelijke onderwerpen als armoede en milieu. Op een laagdrempelige en tastbare wijze zijn kinderen op scholen in actie gekomen voor een mooiere leefomgeving. Met als concreet resultaat 285 sociaal geïsoleerde kinderen die hun verjaardag weer kunnen vieren met een verjaardagsbox van Jarige Job!

 

 

Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle:

 

 

Onze scholeninzamelactie kent alleen maar winnaars. We leren kinderen dat je apparaten, die je niet meer kunt hergebruiken, moet inleveren voor recycling. Door de samenwerking met Jarige Job krijgen kinderen die dat anders zouden missen toch een fijne verjaardag. Zo gaan circulair en sociaal hand in hand.

 

 

Naast het certificaat kregen alle deelnemende scholen als beloning voor hun inspanning een boekenpakket, digitale camera of karaokeset.

 

 

Wecycle

 

 

Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van e-waste. Dit doen ze voor zes producentenorganisaties, waarbij 1.750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. De inzameling en recycling organiseren ze kostenefficiënt en met een maximaal milieurendement. Ze hebben 10.000 inzamelpunten in Nederland en werken samen met veel inzamelpartners waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en met vervoerders en verwerkers van e-waste. Zo levert Wecycle dagelijks een bijdrage aan de circulaire economie.

 

 

In de Wecycle Service Centers verbinden ze de circulaire met de sociale economie. Door apparaten te sorteren en demonteren, geeft Wecycle mensen die moeilijk meekomen in de reguliere arbeidsmarkt perspectief op een baan en neemt de kwaliteit van recycling toe.

 

 

In 2017 hebben wij 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.

 

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...