Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Maria Gorettiklas redigeert kinderboek

Bijna vakantie. Ook voor groep 6 en 7 van basisschool Maria Goretti. Vakantie om in het zwembad te duiken, lekker te spelen in de speeltuin én het lezen van een kinderboek. Of nog beter: het manuscript van een kinderboek.

 

 

Kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans (bekend van zijn boeken De Letterdief, Elke dag een feest en In het hol van de leeuw) zocht een redacteur voor zijn nieuwste historische kinderboek. Eén of twee kinderen was het idee, het werd een hele klas!

 

 

Gerard Sonnemans en Peter Lucassen delen het manuscript uit aan leerlingen van groep 6 en 7 van basisschool Maria Goretti in Gennep

 

 

Het is niet het eerste boek dat Gerard Sonnemans over de geschiedenis van Gennep schrijft. Eerder al verscheen Groene Stoom, een boek dat zich afspeelt langs het Duits lijntje:

 

 

In Gennep ligt de geschiedenis voor het oprapen.

 

 

Verteld Gerard. Dat is niet vreemd, want al sinds de Romeinen heeft Gennep een prominente positie op de kaart. Het Genneperhuis bloeide uit tot één van de machtigste vestigingen.

 

 

Geen wonder, zo prachtig gelegen tussen Maas en Niers. Hier is het waar Prins Hendrik het opnam tegen de Spaanse overheersers. Heel Den Haag keek toe vanuit het klooster in Sint Agatha. Nakomeling Norbertus van Gennep schopte het tot aartsbisschop en werd heilig verklaard.

 

 

Beroemdste Gennepenaar

 

 

Wie is Norbertus van Gennep?

 

 

Het is deze Norbertus waar het boek over gaat. Met volgelingen over de hele wereld de beroemdste Gennepenaar. Vorig jaar nog bracht een groot aantal Norbertijnen een bezoek aan Gennep:

 

 

 

 

Een bijzonder gezicht, de lopende stoet Norbertijnen op weg naar de overblijfselen van Het Genneperhuis. Hoe beroemd ook over de wereld, bij de meeste kinderen is Norbertus waarschijnlijk onbekend.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2166508293592411

 

 

Daar gaan we met dit boek verandering in brengen!

 

 

Hoopt Gerard. Wethouder Peter Lucassen vult aan:

 

 

Met dit boek hoop ik dat de kinderen trotser worden op de geschiedenis, ónze geschiedenis en de personen die daar een rol in spelen.

 

 

Kinderboekenweek

 

 

De kinderboekenschrijver hoopt het boek te lanceren in de Kinderboekenweek.

 

 

Dat wordt nog wel een uitdaging, maar we gaan er voor.

 

 

Het thema van deze week is Reis mee!, waarbij niet de reisbestemming maar het vervoersmiddel de hoofdrol speelt.

 

 

In Gennep hebben wij een tijdmachine, we kunnen hier naar alle tijden!

 

 

Zegt de wethouder lachend. “Nu is het afwachten wat mijn redacteurs van het boek vinden,” besluit Gerard.

 

 

Vinden de kinderen het verhaal duidelijk genoeg? Staan er zinnen of woorden in die ze niet begrijpen? Hebben ze nog tips voor mij? Een aantal vragen waarmee ik de kinderen de vakantie in stuur.

 

 

Routeboek Versterking Vrijetijdseconomie

 

 

Het boek is één van de initiatieven volgend uit het Routeboek Programma Versterking Vrijetijdseconomie met als doel al het moois wat gemeente Gennep te bieden heeft verder op de kaart te zetten.

 

 

Actieprogramma Vrijetijdseconomie in ontvangst genomen

 

 

Reacties