Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Markt van Morgen: Piepschuim

Ontdek de toekomst van de gemeente Gennep! Ter ere van het 50-jarig jubileum vindt er op 9 september van 11.00 tot 16.00 uur een fascinerend festival plaats op het Europaplein: De Markt van Morgen! Alvast een voorproefje op Gennep.News.

Op de aankomende Markt van Morgen zal de band Piepschuim optreden, en je kunt een voorproefje van hun muziek beluisteren en bekijken op Gennep.News.

 

Dit evenement biedt een diverse reeks activiteiten en mogelijkheden voor de gemeenschap van Gennep en daarbuiten.

 

Een van de opvallende aspecten van de markt is de gelegenheid om tweedehands kleding aan te schaffen, evenals woonaccessoires gemaakt van hergebruikte materialen en opgewaardeerde meubels. Deze markt draagt bij aan duurzaam winkelen en benadrukt het belang van recycling en hergebruik.

 

Lokale ondernemers zullen deelnemen aan de markt en de strijd aangaan tegen voedselverspilling door innovatieve oplossingen te presenteren. Dit geeft bezoekers inzicht in de inspanningen van lokale bedrijven om milieuvriendelijker te worden.

 

Daarnaast zal er informatie beschikbaar zijn over isolatietechnieken, het afkoppelen van hemelwater en het vergroenen van leefomgevingen. Deze educatieve elementen dragen bij aan bewustwording over milieuproblematiek en duurzame praktijken.

 

Voor de jongere generatie is er een BMX-parcours waar ze hun vaardigheden kunnen uittesten. Daarnaast worden er workshops Djembé en oesterzwammen telen aangeboden, wat kansen biedt voor zowel plezier als educatie.

 

Bezoekers hebben ook de gelegenheid om lokale energiecoaches te ontmoeten en te ontdekken hoe ze hun eigen huishoudens energie-efficiënter kunnen maken.

 

De Markt van Morgen belooft een boeiend en informatief evenement te worden, geschikt voor mensen van alle leeftijden. Het benadrukt het belang van duurzaamheid en milieubewustzijn in de gemeenschap van Gennep en nodigt bezoekers uit om actief deel te nemen aan positieve veranderingen in hun leefomgeving.

 

Foto: piepschuim.com

 

Verwant

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Milsbeek

Verken de wereld van keramiek met medeoprichter Frank Theunissen tijdens de 35ste Keramisto-editie, gelegen aan de Mookerplas bij Milsbeek. Leer over de inspiratie en...

Gennep

Brugklassers van Elzendaalcollege-Metameer Gennep ontdekten kunst en cultuur tijdens cultuurdagen met workshops variërend van beeldende kunst tot duurzaamheidsinitiatieven, inclusief een kledingruilbeurs georganiseerd door "Doe...

Gennep

In Gennep is Kluspunt Gennep geopend, een dienstverleningsinitiatief in MFC De Goede Herder, ondersteund door vrijwilligers en bedoeld om inwoners te helpen met klussen...